Mobiltelefonen bipper, når bomber rammer Israel

Ny teknologi og løbende opdateringer på sociale medier gør det muligt for israelere at krybe i skjul, inden missilangreb rammer deres hjem

En app ved navn Red Alert Israel advarer brugerne, når raketter og missiler nærmer sig Israel.
En app ved navn Red Alert Israel advarer brugerne, når raketter og missiler nærmer sig Israel. .

Mange af os går rundt med mobiltelefonen i lommen af vane, men for israelere kan mobiltelefonen ligefrem redde deres liv.

Flere israelere sætter nemlig deres lid til ny teknologi og de sociale medier, når missilangreb rammer landet.

Blandt andet er en app ved navn Red Alert Israel blevet populær i Israel. App'en advarer brugeren, når raketter og missiler nærmer sig den by i Israel, hvor vedkommende opholder sig. 

Samtidig kan pårørende og andre uden for Israel følge med i bombeangrebene, mens de foregår. 

Red Alert Israel er udviklet af Kobi Snir og Ari Sprung. Sidstnævnte har udtalt til ABC News, at Red Alert Israel "hjælper med at informere og advare mennesker, når de er nødt til at løbe i skjul". 

LÆS OGSÅ: "Grafik: Få overblik over konflikten mellem Israel og palæstinenserne"

En anden app, Secure Space App, fortæller, hvor det nærmeste sikre bombeskjul er. Denne app findes dog kun på hebraisk. 

De sociale medier spiller også en stor rolle for mange israelere. Her kan de hele tiden holde sig opdateret og modtage relevant information fra forskellige organisationer og myndigheder.

På Twitter opdaterer for eksempel en række officielle kanaler løbende, når der er nye informationer til borgerne. En af dem er @alarmdarom, der på engelsk fortæller, når der er nye bombeangreb i regionen. @QassamCount twitter om, hvor bomberne er faldet.

På Twitter kan man også følge blandt andre talsmanden for det israelske politi, Micky Rosenfeld @MickyRosenfeld og Times of Israels korrespondent Mitch Ginsburg @MitchGins.

LÆS OGSÅ: "Man klapper da af bomber" 

Nogle mener, at den store aktivitet på sociale medier som Twitter og Facebook er med til at gøre situationen i regionen mere forståelig for de mennesker, der ikke selv er en del af konflikten.

Som Avi Mayer @AviMayer, talsmand for The Jewish Agency, siger til The Times of Israel:

"De sociale medier får os til at føle, at vi ikke er alene."

Avi Mayer, der selv har over 17.000 følgere på Twitter, mener, at de sociale medier er med til at sætte et menneskeligt ansigt på de mange breaking news-indslag, som konstant strømmer ud fra alverdens medier:

"Det gør os i stand til at dele vores oplevelser med mennesker i hele verden," siger han til The Times of Israel. 

Selvom de moderne hjælpemidler er til stor gavn for mange israelere, håber udvikleren bag Red Alert Israel, Ari Sprung, at hans app snart ikke længere er nødvendig:

"Jeg håber, jeg kan unpublicere appen i en nær fremtid," som han siger.