Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger


Send artiklen Kommuner aner ikke, om anbragte børn trives til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommuner aner ikke, om anbragte børn trives

Annonce flexblock
flexblock
Forstør Send Print

Hvert fjerde opholdssted for anbragte børn og unge fik intet tilsynsbesøg af kommunerne sidste år. Stærkt kritisabelt, mener fagfolk, der efterlyser flere og grundigere tilsyn

Mange kommuner ved ikke, hvordan børn og unge anbragt uden for hjemmet har det. Hvert fjerde af i alt 170 adspurgte opholdssteder for anbragte børn fik nemlig slet ikke besøg af kommunernes tilsyn sidste år. Det fremgår af en rundspørge, som LOS – Landsforeningen af Opholdssteder, Botilbud og Skolebehandlingstilbud – har lavet. Samme besked kommer fra Foreningen af Danske Døgninstitutioner, hvor man ligeledes kender til flere eksempler på institutioner, der ikke har haft kommunalt besøg i flere år. En enkelt institution har ikke haft besøg i syv år.

Og det er stærkt kritisabelt, lyder det fra blandt andre formand i LOS, Geert Jørgensen. Han henviser til, at der flere gange er blevet rejst kritik af anbragte børns forhold. For eksempel da de to døtre i den såkaldte Tønder-sag blev anbragt på et opholdssted, der senere blev kritiseret for at have sektlignende forhold.

Manglen på tilsyn aktualiseres yderligere af rækken af skandalesager om omsorgssvigt af voksne handicappede på døgninstitutioner landet over. Så sent som i går blev der rejst nye anklager, da det kom frem, at personalet på bostedet Lindebo på Amager i København har råbt og taget fat i beboerne.

– Det er den slags sager, vi for enhver pris skal undgå, men det kræver, at der bliver ført regelmæssige tilsyn med bostederne. Og at tilsynene ikke består af gold kontrol, men også virker forebyggende, siger Geert Jørgensen.

Annonce
Foreningerne peger på, at det virker helt tilfældigt, om der føres tilsyn eller ej. Det afhænger nemlig alene af den enkelte kommunes praksis, da der ikke findes noget lovkrav til, hvor ofte et opholdssted eller en døgninstitution skal have besøg.

Og det er ikke godt nok, mener lektor Inge Bryderup fra Danmarks Pædagogiske Universitet, der har forsket i anbringelser af børn og unge i mere end 20 år.

– Det er beskæmmende, at vi fører skarpt opsyn med fødevaresikkerheden i landets restauranter og kiosker, men ikke fører regelmæssige tilsyn med de institutioner, hvor vi placerer vores absolut svageste, siger Inge Bryderup. I Kommunernes Landsforening (KL) har man dog ingen planer om at skærpe kravene til kommunernes tilsynsbesøg.

– Vi tror ikke på, at det handler om antallet, men om kvaliteten af tilsynet. Og den er kommunerne i fuld gang med at udvikle og forbedre. Vi har netop oprettet en portal, hvor myndighedspersoner på området kan udveksle erfaringer og viden for at styrke indsatsen, siger Hanne Gøttrup konsulent i KL’s Børne- og Kulturkontor.

Hanne Gøttrup siger dog samtidig, at kommunerne må erkende, at de har haft for travlt sidste år på grund af kommunalreformen. Hun forventer, at billedet ser bedre ud i 2008, når kommunerne er kommet på plads.

bech-jessen@kristeligt-dagblad.dk

FACEBOOK: Bliv ven med Kristeligt Dagblad

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
Trådet overblik  |  Fladt overblik

Kommuner aner ikke, om anbragte børn trives

Anonym, publiceret d.12/01 11:52 (for 6 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Kommuner aner ikke, om anbragte børn trives
Nej kommunerne har ikke forstand på hverken børn eller unge.
Man bryster sig af kyndighed.
Arbejdet ender imidlertid ofte med fiasko.
Bjarke Rosenkilde.
Link

Re: Kommuner aner ikke, om anbragte børn trives

Anonym, publiceret d.12/01 17:07 (for 6 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Kommuner aner ikke, om anbragte børn trives
Det er rigtigt, at det ikke er antallet af tilsynsbesøg, men kvaliteten af samme, der er afgørende.

Problemet er bare, at tilsynet (i hvert fald i Københavns Kommune) er tæt på at være en vittighed. De besøger institutionerne, skriver derefter et par anmærkninger og efterlader alt ved det gamle. Som pårørende er det en frustrerende og nedværdigende behandling - for hvor skal man så gå hen for at få fokus på de problemer, som åbenlyst eksisterer?
Link

Re: Kommuner aner ikke, om anbragte børn trives

Bjørn Holmskjold, publiceret d.15/01 09:44 (for 6 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Kommuner aner ikke, om anbragte børn trives
Jeg har sagt det mange gange, og siger det gerne igen...

Det er et samfund med et helt forudsigeligt psykisk forfald!


Om de psykologiske mekanismer i samfundet

Betegnelsen Freudiansk-darwinist er en konsekvent sammenkobling af biologien og psykologien i en sammenhængende tænkning. Hvilket betyder, at al tolkning skal være i overensstemmelse med netop de biologiske og de psykologiske lovmæssigheder. Det betyder, at tænkningen alene tager udgangspunkt i de lovmæssigheder Gud skabte, og som naturvidenskaben kun har at forstå sig selv udfra!

Naturvidenskaben og psykologien er naturligvis begge repræsenteret som fagområder i samfundet, men ikke som en tænkning, men som en forklaring. Det er grunden til, at man i den vestlige verden måske nok forstår en masse ting…. blot ikke sammenhængene! Det er eksempelvis grunden til, at man udvikler samfundet uden respekt for barnets opvækstvilkår, og grunden til, at man kæmper forgæves med at bryde den sociale arv. Det ene betinger naturligvis det andet. Men det er sammenhænge, som man samfundsmæssigt ikke evner at forstå sammenhængende.


Betinger mennesket sig en samfundsudvikling der gør, at en mor ikke kan give sit barn den naturlige opvækst, som barnet ubevist, men konsekvent psykisk forventer at modtage, da skades barnet psykisk på en sådan måde, at det ubevidst ændrer adfærd væk fra det naturlige.

Et barn, der skades psykisk i den tidligste opvækst, skades livsvarigt.

Den sociale arv, der før fastholdte den naturlige adfærd, bliver nu en alvorlig trussel mod menneskets psykiske sundhed, idet de psykiske afvigelser nu videresendes til den efterfølgende generation, og så fremdeles. Og det i en vedvarende, opformerende spiral.

http://information.dk/141507#comment-14791

Det er nemlig ikke uden betydning for den psykiske sundhed hos barnet, hvordan dets mor er af adfærd. For barnet bliver nemlig af adfærd et psykisk spejlbillede af sin mor. Et forhold, der oplagt ikke erkendes i dets fulde konsekvens i den vestlige verden, og det med meget alvorlige konsekvenser til følge. Således er den opvoksende vesterlandske ungdom nu i stigende grad iboende en meget narcissistisk/karakterafvigende personlighedsforstyrrelse. En direkte konsekvens af en unaturlig mor, der intet andet have at give hendes barn, end hendes karriere, hendes ambitioner, hendes fravær, hendes egoisme og overfladiskhed. Således mangler børnene ikke det materielle, men de er følelsesmæssigt tørlagte. De har således kun det at give videre til deres egne børn, som de selv fik…. Tomhed!


Mor er den vigtigste i verden! Men hvor fanden er hun henne?

Kendetegnende, og i fuld overensstemmelse med det samfundsmæssigt ønskelige, er hun alle andre steder end dér, hvor hun burde være….. nemlig sammen med sine børn!

Det er først når de mere eller mindre karakterafvigende unger, som man påstår at elske, skaber stigende problemer, at samfundet råber…. Hvor fanden er forældrene henne?

Den eneste men ikke behøver at efterlyse er den hårdtarbejdende sociale arv. Som jo netop derved bliver negativ!

For det siger sig selv, at en selvtilstrækkelig mor og en selvtilstrækkelig far påfaldende nok skaber et selvtilstrækkeligt barn!

Og er der blot nok af dem… da får man et selvtilstrækkeligt samfund!

At det ikke bemærkes, at normaliteten på den måde skrider i en helt forkert retning skyldes normalitetsfaktoren, som hele tiden er den gennemsnitlige psykiske tilstand i en given befolkning, på et givet tidspunkt. Således bliver folk stadig mere psykisk afvigende. Men fordi det sker nogenlunde samtidigt, da bemærkes det ikke. For man ser jo ikke noget hos andre, som man ikke også ser hos sig selv. Ergo, så må man jo være normal!

På den måde kommer intet af ingenting! Ej heller den overfladiske samfundstænkning!


Der er mange fortolkninger af Gud, men der er en helt naturlig mening med Guds vilje, som mennesket er underlagt, om de er troende eller ikke-troende.

For skaberværket er skabt så sammenhængende, at det er en ufravigelige kendsgerning, at Gud forstår mennesket, og det mennesket har skabt.... Men forstår mennesket Gud, og det Gud har skabt?Link til den mere uddybende beskrivelse af Guds vilje:

http://flix.dk/modules.php?name=News&file=article&sid=4717
Med venlig hilsen

Bjørn Holmskjold
Link
flexblock
flexblock
flexblock

Job på k.dk I samarbejde med Jobzonen

 1. Christians Sogns Menighedspleje søger Sognemedhjælper

  Kristeligt Dagblad

  Oprettet den: 01-04-2014

 2. Børne- og ungemedarbejder

  Værløse Sogn

  Oprettet den: 16-04-2014

 3. Administrationschef til KFUM og KFUK

  KFUM og KFUKs Landskontor

  Oprettet den: 14-04-2014

 4. Studenterpræst søges

  Aarhus Valgmenighed

  Oprettet den: 26-03-2014

 5. Ny kirketjener pr. 1. juni 2014

  Bellahøj Kirke ? Bellahøj-Utterslev sogn

  Oprettet den: 04-04-2014

 6. Kordegn ved Sthens kirke

  Sthens kirke

  Oprettet den: 04-04-2014

Se flere jobmuligheder
flexblock

Læs hele dagens avis

flexblock
Læs alle artikler her på siden samt i vores e-avis og apps - køb adgang for kun 79,- kroner om ugen
» Læs hele avisen her på siden samt i vores e-avis og apps: Få adgang for kun 79,- pr. uge flexblock

flexblock
flexblock
flexblock
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​