Muhammed-tegning i leksikon skaber røre

Muslimer har indsamlet 90.000 underskrifter mod en Muhammed-tegning i internet-encyklopædien Wikipedia, som dog ikke har tænkt sig at fjerne tegningen

En Muhammed-tegning på Internettet har skabt nye muslimske protester. Her demonstrerer en muslim ved den danske ambassade i London, efter at Jyllands-Posten for to et halvt år siden trykkede 12 karikaturer af Muhammed. -
En Muhammed-tegning på Internettet har skabt nye muslimske protester. Her demonstrerer en muslim ved den danske ambassade i London, efter at Jyllands-Posten for to et halvt år siden trykkede 12 karikaturer af Muhammed. -.

En ny strid om profeten Muhammed er under opsejling, skriver journalisten.dk. 

Denne gang handler det dog ikke om en række nye karikaturer, men derimod om en illustration fra middelalderen af muslimernes profet, som optræder i den engelske udgave af internet-encyklopædien Wikipedia.

Muhammeds ansigt forbudt
Illustrationen, som bringes sammen med en artikel om profeten Muhammed, har ført til et hav af klager til Wikipedia.

Troende muslimer føler sig krænket og mener, at alene offentliggørelsen af Muhammeds ansigt er i strid med islam. Selv om artiklen indeholder to tegninger af Muhammed, er det efter sigende kun den ene, der har vakt røre.

90.000 underskrifter
De har derfor sat en underskriftindsamling i værk på nettet, som formentlig er sponsoreret af Muslim Munity. Her opfordres "alle brødre og søstre" til at skrive under på en fælles protest mod Wikipedia.

Og det har knap 90.000 mennesker allerede gjort.

Fjerner ikke tegning
De massive protester får dog ikke Wikipedia til at fjerne illustrationen: 

"Eftersom Wikipedia er en encyklopædi med det mål at repræsentere alle emner fra et neutralt ståsted, vil Wikipedia ikke censurere til fordel for en bestemt gruppe", skriver Wikipedia som reaktion på protesterne.

Det sker næsten to et halvt år efter, at Jyllands-Posten bragte de omstridte Muhammed-tegninger og Flemming Roses artikel "Muhammeds ansigt".

Læs mere om konflikten her.