Kanin i børneprogram vil dræbe og æde jøder

Fjernsyn for børn i det Hamas-kontrollerede Gaza er ikke for sarte sjæle. "Jeg vil æde jøder", lyder det fra programmets nye stjerne

- Jeg, Assud, vil slå jøderne ihjel og æde dem! siger kaninen Assud til de af Gazas børn, som sidder foran tv-skærmen.
- Jeg, Assud, vil slå jøderne ihjel og æde dem! siger kaninen Assud til de af Gazas børn, som sidder foran tv-skærmen. .

En højtråbende kanin ved navn Assud er børnenes favorit i "Morgendagens pionerer", et Hamas-godkendt tv-program for palæstinensiske børn.

Programmet vises i Gaza, men også mange andre steder i den arabiske verden, skriver nydailynews.com. 

Vil slå jøder ihjel
Kaninen Assud, som også går under navnet bombemand bunny, har de seneste dage optrådt i programmet sammen med en tørklædeklædt pige ved navn Saraa.

Saraa sidder stille og lytter til den højtråbende kanin:

- Jeg, Assud, vil slå jøderne ihjel og æde dem! siger kaninen Assud.

Om Allah vil! svarer Saraa.

Børn som redskab for krig
Og det er blot det seneste af flere eksempel på, at den militante gruppe Hamas bruger nuttede dyr til at "belære om had og vold", siger Itamar Marcus, leder af Palestinian Media Watch, en organisation, som overvåger palæstinensiske medier og undervisningsmateriale.

- Dette program viser bare, at Hamas betragter børn som et redskab i deres propaganda og krig, siger han og tilføjer:

- De har ikke noget problem med at frarøve børnene deres ungdom.

Mickey Mouse fik tæsk
Hamas' tidligere brug af en Mickey Mouse-lignende figur kaldet Farfur, som prædikede had, blev mødt af fordømmelse over hele verden.

Folkene bag børneprogrammet fjernede ham fra rampelyset og annoncerede efterfølgende, at Farfur var blevet tæsket ihjel af israelske soldater.

Bi manglede medicin
En bi ved navn Nahul var heller ikke stjerne ret længe, da bien ifølge børneprogrammet døde, efter at Israel havde hindret ham i at nå på hospitalet for at få akut behandling. 

Itamar Marcus fra Palestinian Media Watch påpeger, at det er den samme elektricitet, Israel forsyner Gaza med, som bruges til at transmittere børneprogrammerne.

Hamas' Mickey Mouse-lignende figur blev ifølge programmets producenter tæsket ihjel af israelske soldater. -
Hamas' Mickey Mouse-lignende figur blev ifølge programmets producenter tæsket ihjel af israelske soldater. - Foto: wikipedia