Katolsk kirke på vej til Saudi-Arabien

Saudi-Arabiens kong Abdullah har givet sin støtte til opførelsen af den første katolske kirke i det muslimske land

Kong Abdullah er den første saudi-arabiske konge, som har besøgt Vatikanet. Nu har han givet grønt lys til opførelsen af en katolsk kirke i Saudi-Arabien. -
Kong Abdullah er den første saudi-arabiske konge, som har besøgt Vatikanet. Nu har han givet grønt lys til opførelsen af en katolsk kirke i Saudi-Arabien. -.

Vatikanet forhandler i øjeblikket med Saudi-Arabiens regering om at få lov til at bygge en katolsk kirke i det altovervejende muslimske land.

Regeringen har hidtil ikke tilladt ikke-muslimske trossamfund at opføre bygninger eller offentligt at skilte med deres tro, ligesom det er forbudt at eje bibeler, kors og rosenkranse, skriver cwnews.com.

"Historisk bedrift"
Ikke desto mindre har den saudi-arabiske Kong Abdullah nu givet sin støtte til at lade en katolsk kirke opføre. Og det vil være en "historisk bedrift" og et stort skridt mod dialog mellem religionerne, lyder det fra
pavedømmets talsmand, Father Federico Lombardi.

Saudi-Arabien, som er hjem for 800.000 katolikker, er det eneste land på den arabiske halvø, som endnu ikke har opført en kirke.

Paven pressede på
Landet har ikke officielt diplomatiske bånd til den katolske kirke, men i november 2007 blev Kong Abdullah den første saudi-arabiske kongelige, som besøgte Vatikanet.

Under besøget pressede Pave Benedikt XVI på for at få tilladelse til at bygge en kirke i landet, lød det fra Vatikanets talsmænd.

Stormoske i Rom
Diplomater i Vatikanet har længe argumenteret for, at de muslimske lande bør give de kristne minoriteter frihed til at praktisere deres religion, ligesom kristne lande i Europa anerkender muslimers rettigheder.

Rom har eksempelvis tilladt opførelsen af en af Europas største moskeer.

Qatar indviede første kirke
Kong Abdullahs støtte kommer netop som Saudi-Arabiens nabo, oliestaten Qatar, i weekenden indviede landets første katolske kirke, som skal tjene områdets 150.000 gæstearbejdere.

Kirken, der opfattes som et symbol på samarbejde mellem en muslimsk stat og Vatikanet, er blevet doneret af Qatars emir, Hamad Bin Khalifa Al-Thani.

Det katolske overhoved i Kuwait, Qatar, Yemen og De Forenede Arabiske Emirater, ærkebiskop Paul-Mounged El-Hachem, står for forhandlingerne om en kirke i Saudi-Arabien.