Mange penge bag profet-offensiv

Pengestærk muslimsk organisation står bag annoncer i danske dagblade. Projekterne ses ifølge en ekspert som en slags investeringer, der skal fremme radikal islam i Europa

Følelsen af, at muslimer bliver udsat for religiøs diskrimination i Vesten, er netop årsagen til, at Det Globale Program til at gøre Barmhjertighedens Profet kendt er blevet oprettet. -
Følelsen af, at muslimer bliver udsat for religiøs diskrimination i Vesten, er netop årsagen til, at Det Globale Program til at gøre Barmhjertighedens Profet kendt er blevet oprettet. -. Foto: stock.xchng.

Penge synes ikke at være noget problem, når det gælder om at forbedre profeten Muhammeds omdømme blandt ikke-muslimer i Vesten. I løbet af denne uge har den muslimske organisation, Det Globale Program til at gøre Barmhjertighedens Profet kendt, bragt annoncer i de største danske dagblade. Organisationen, der har hovedsæde i Riyadh i Saudi-Arabien, står også bag omfattende og bekostelige projekter, der har til mål at promovere Muhammed som islams barmhjertige profet blandt ikke-muslimer.

Organisationen er en del af Den Muslimske Verdensliga, der består af 22 forskellige muslimske lande, men som hovedsageligt finansieres af Saudi-Arabien.

Det er altid meget vanskeligt at finde frem til, hvem der giver penge til hvad, og hvor store beløbene er, siger Rivka Yadlin, der er islam-ekspert ved Det Hebraiske Universitet i Jerusalem.

Hun opfatter det heller ikke som det mest væsentlige, om pengene kommer fra Saudi-Arabien, Iran eller andre muslimske lande i Mellemøsten.

Det væsentlige er, at det her er en sag, der får de muslimske lande til at reagere og gå sammen i en fælles anstrengelse for at ændre den nuværende situation. Når det gælder om at promovere profeten Muhammed i Vesten, er det næsten ligegyldigt for lande som Iran og Saudi-Arabien, hvor meget det koster. Disse lande er allerede dybt involveret i det, der populært kaldes for civilisationernes kamp, og de opfatter det som en pligt at styrke islam og de muslimske samfund i Vesten, siger hun.

Den tidligere russiske afhopper og islam-ekspert Evgenii Novikov anses for at være en af de førende eksperter på det område, der dækker muslimske landes projekter i Vesten, især Europa. Han opfatter mange af de såkaldte projekter som en slags investeringer, der skal fremme radikal islam i Europa.

Dokumenter, der er blevet offentliggjort på Den Muslimske Verdensligas hjemmeside, viser, at religiøse overhoveder fra Saudi-Arabien fokuserer på Europa som mål for udbredelse af den såkaldte wahhabi-islams ideologi, skriver Evgenii Novikov i en artikel på hjemmesiden Terrorism Monitor.

Følelsen af, at muslimer bliver udsat for religiøs diskrimination i Vesten, er netop årsagen til, at Det Globale Program til at gøre Barmhjertighedens Profet kendt er blevet oprettet. I en tid, hvor selvmordsaktioner og andre terrorhandlinger retfærdiggøres i islams navn, forsøger organisationen at ændre islams fortegn og fremhæve profeten Muhammeds gerninger.

Et af organisationens erklærede mål er at lade hele verdens befolkning lære profeten Muhammed at kende ved blandt andet at fremhæve hans positive, barmhjertige, tolerante og moralske karaktertræk. En af metoderne er at levere simple, men videnskabelige oplysninger om profeten Muhammed til verdens medier, da organisationen føler, at Muhammed på uretfærdig vis fremstilles negativt i de internationale medier.

Andre metoder, som organisationen vil gøre brug af, omfatter internationale konferencer, der skal fokusere på Muhammeds karakter, og oprettelse af en database, der skal omfatte videnskabelige oplysninger om den muslimske profet.

Inden for denne ramme vil organisationen også oprette en liste over eksperter, der er kvalificeret til at udtale sig om profeten og dernæst uddele listen til internationale medier.

Organisationen vil også bruge penge på at støtte satellitkanaler, der ses af ikke-muslimer, og oversætte de bedste arabisk-sprogede bøger om Muhammed med den hensigt, at de skal distribueres gratis blandt ikke-muslimer.

allan@kristeligt-dagblad.dk