Homoseksuelle får eget gravsted

På Assistens Kirkegård i København kan bøsser og lesbiske nu vælge en særlig gravplads i en afdeling kun for homoseksuelle

Bøsser og lesbiske skal også have mulighed for at vælge en gravplads, hvor de kan ligge sammen med deres nærmeste, mener foreningen Regnbuen, der står bag en ny gravplads for homoseksuelle i København. -
Bøsser og lesbiske skal også have mulighed for at vælge en gravplads, hvor de kan ligge sammen med deres nærmeste, mener foreningen Regnbuen, der står bag en ny gravplads for homoseksuelle i København. -. Foto: stock.xchng.

2500 kroner.

Det er prisen for en gravplads i afdelingen for homoseksuelle på Assistens Kirkegård i København.

For det beløb kan man sikre sig, at man efter døden kommer til at ligge sammen med sine nærmeste.

Ideen til det alternative gravsted kommer fra foreningen Regnbuen, der også har købt sig ind på kirkegården, skriver dr.dk.

Sammen for evigt
Ivar Larsen, der er præst, er en af initiativtagerne bag gravstedet. Han og hans samlever, Ove Carlsen, vil gerne have mulighed for at være sammen i døden som de har været det i livet, fortæller de.

- Det stammer fra noget, vi engang hørte om nogen, der havde læst sammen. De havde fulgt hinanden gennem årene. Da de så var blevet lidt ældre, tænkte de: Vi vil gerne fortsætte den der fælles tilværelse. Og så købte de et fælles gravsted, siger Ivan Larsen til dr.dk.

Hyggeligt med eget gravsted
Ove Carlsen og Ivan Larsen mener ikke, at det separate gravsted er med til at isolere bøsser og lesbiske fra resten af samfundet.

- Lige som vi også har vores egne steder, hvor vi kan mødes og have det sjovt, altså bøssebarer og lignende, så vil vi også gerne have et gravsted. Og det er rigtig hyggeligt, at vi har vores eget gravsted, siger Ivan Larsen.

Stadig ledige pladser
Der er plads til 36 urner under i den særlige afdeling for homoseksuelle, der ligger under et træ på kirkegården. Og der er stadig ledige pladser.

- Foreløbig er vi vel en syv-otte stykker, men når stedet bliver omtalt, vil der formentlig være flere, der henvender sig, siger Ove Carlsen.

Skulle efterspørgslen blive for stor, er der mulighed for at udvide med 12 ekstra pladser.