Imam kræver 200.000 for skilsmisse

En 20-årig muslimsk kvinde må til lommerne, hvis hun skal ud af sit ulykkelige ægteskab. En imam kræver nemlig 200.000 kroner for at ophæve ægteskabskontrakten

Mindst et par hundrede muslimske kvinder i Danmark ønsker at forlade deres mænd, men bliver enten truet eller presset økonomisk til at blive i ægteskabet, mener jurist. -
Mindst et par hundrede muslimske kvinder i Danmark ønsker at forlade deres mænd, men bliver enten truet eller presset økonomisk til at blive i ægteskabet, mener jurist. -.

En imam fra Slagelse ved navn Hussien Khoudour har i månedsvis forsøgt at få en kun 20-årig kvinde til at betale 200.000 kroner for at slippe ud af sit ulykkelige ægteskab, skriver Ekstra Bladet.

Efter brylluppet sidste sommer fortrød kvinden sit forhold, fordi hun havde "fundet ud af nogle ting om sin mand, der ikke var så gode".

Hun flyttede væk fra manden den 17. september sidste år, men selvom ægteskabskontrakten ifølge sharia-loven kan ophæves, hvis en kvinde ikke har været sammen med sin mand i seks måneder, føler hun sig stadig fanget.

Presset til at betale
- Jeg kontaktede imam Hussien Khoudour, der havde lavet vores ægteskabsbevis og bad ham give mig en skilsmisse. Min mand sagde først ja, men efter at have talt med imamen ville han alligevel ikke lade mig gå. Imamen forsøgte at presse mig til at betale de 200.000 kroner, siger hun til Ekstra Bladet.

Senere meddelte imamen, at han ville levere skilsmissepapirerne, hvis hun "bare" betalte 180.000 kroner.

- Jeg vil ikke betale så mange penge for at komme ud af ægteskabet. Jeg har sagt til imamen, at jeg vil gå med til at tilbagebetale min mands brudegave på 30.000 kroner, forklarer hun.

Imam ikke bemyndiget
Familiestyrelsen har på foranledning af kvindens advokat meddelt, at Hussien Khoudour slet ikke har bemyndigelse til at vie par i Danmark, fordi imamens forening, Nour Hak, ikke er godkendt som trossamfund.

- Efter min opfattelse har min klient aldrig indgået et gyldigt dansk ægteskab. Desuden udløb seksmåneders-fristen den 17. marts i år, men alligevel nægter både imamen og den muslimske mand at give min klient et bevis på skilsmissen, siger advokat Frank Rasmussen.

Muslimske kvinder fanget
Sagen om den 20-årige kvinde er langtfra enestående, mener jurist Muhaiman Al-Naeemi, som arbejder sammen med Frank Rasmussen.

- Jeg vil tro, at mindst et par hundrede muslimske kvinder er i samme i situation som kvinden her. De ønsker at forlade deres mænd, men bliver enten truet eller presset økonomisk, siger han.