Tysk politiker hjalp kvinde med at dø

Det skal være muligt at hjælpe folk til at begå selvmord uden at risikere retsforfølgelse, mener tysk advokat og politiker, som også er kendt for at have bygget en selvmordsmaskine

Mennesker har ret til at vælge, hvornår de vil dø, og det bør ikke være strafbart for andre at hjælpe med at indfri ønsket, mener tysk politiker. -
Mennesker har ret til at vælge, hvornår de vil dø, og det bør ikke være strafbart for andre at hjælpe med at indfri ønsket, mener tysk politiker. -. Foto: .

Som en del af en kampagne for at få ændret lovene omkring selvmord har en tysk politiker hjulpet en 79-årig kvinde med at begå selvmord, skriver Times Online.

Den 53-årige advokat Roger Kusch, der tidligere har været på vej mod en karriere som politiker hos de tyske Kristendemokrater, ønsker at Tyskland bliver et land, hvor folk, der gerne vil gøre en ende på deres liv, kan få hjælp til det.

I øjeblikket rejser mange europæere til den schweiziske klinik Dignitas for at få hjælp til at dø. Sidste år var mere end halvdelen af de 141 selvmordsklienter på klinikken fra Tyskland.

Eksempel for andre
Den 79-årige kvinde kontaktede Roger Kusch efter at have læst om hans selvmordsmaskine. Hun ønskede at gøre en ende på sit liv, fordi hun var bange for, at hun ville blive tvunget til at flytte på plejehjem.

Sammen besluttede de to at gøre hendes selvmord til en model for, hvordan tyskere kan assistere ved selvmord uden at blive retsforfulgt for det. Derfor blev hele processen optaget på video.

Sagen efterforskes
Medlidenhedsdrab eller assisteret selvmord er strafbart med mellem seks måneder og fem års fængsel. Men for at blive dømt skal man have taget aktivt del i selvmordet. Og ved at hjælpe den 79-årige kvinde med at blande en dødelig dosis medicin, men lade hende indtage den selv, mener Kusch ikke, han er skyldig.

De statslige anklagemyndigheder er dog sat på sagen og skal blandt andet undersøge, hvorvidt Roger Kusch har presset kvinden i forbindelse med selvmordet.

Mennesker har ret til at vælge, hvornår de vil dø, og det bør ikke være strafbart for andre at hjælpe med at indfri ønsket, mener tysk politiker. -
Mennesker har ret til at vælge, hvornår de vil dø, og det bør ikke være strafbart for andre at hjælpe med at indfri ønsket, mener tysk politiker. - Foto: .