DF vil følge hollandsk burkaforbud

Danmark bør følge trop med Holland og forbyde burkaer på skoler, mener Dansk Folkeparti, som også gerne ser et forbud mod tørklæder

Den hollandske regering har planer om at indføre forbud mod brug af burkaer på skoler. Et forbud, som skal gælde både lærere, elever og forældre, der opholder sig på skolernes område. -
Den hollandske regering har planer om at indføre forbud mod brug af burkaer på skoler. Et forbud, som skal gælde både lærere, elever og forældre, der opholder sig på skolernes område. -. Foto: PETER CORNS - Code - 351676/EXPRESS SYNDICATION/MAXPPP.

Den hollandske regering har planer om at indføre forbud mod brug af burkaer på skoler. Et forbud, som skal gælde både lærere, elever og forældre, der opholder sig på skolernes område.

Og det er et initiativ, som Dansk Folkeparti hilser velkomment. Martin Henriksen, der er uddannelsesordfører for partiet, håber, at det hollandske indgreb mod burkaer kan sætte gang i en diskussion i Danmark.

- Holland oplever nogle af de samme integrationsproblemer, som vi gør i Danmark, så derfor er det oplagt, at vi også her indfører et forbud på skolerne. Men det skal gælde mod både burkaer og tørklæder, siger han.

Ifølge Martin Henriksen repræsenterer tørklæder og burkaer kvindeundertrykkelse og en afstandtagen til det danske samfund. Og derfor er det vigtigt at turde stå ved, hvad det vil sige at være dansker over for de personer, der skal integreres, mener han.

- Tørklæder og burkaer skaber skel i befolkningen og er med til at fastholde parallelsamfund, hvor vi bliver delt op i "dem og os", siger han og fortsætter:

- Vi skal ikke tilpasse os krav fra visse muslimer. Det er danske normer og principper, der skal danne grundlag for vores folkeskole.