Kornbek truer med at gå

Bodil Kornbek vil ikke være medlem af Kristendemokraterne, hvis partiets højrefløj sejrer ved landsmødet og afsætter hende som formand

ARKIVFOTO 2007 af Bodil Kornbek-- Kristendemokraternes formand, Bodil Kornbæk, vil melde sig ud af partiet, hvis ikke hun bliver genvalgt som formand på partiets landsmøde sidst i oktober. Det oplyser Kornbæks pressemedarbejder, Henriette Muus. Når Kornbæ
ARKIVFOTO 2007 af Bodil Kornbek-- Kristendemokraternes formand, Bodil Kornbæk, vil melde sig ud af partiet, hvis ikke hun bliver genvalgt som formand på partiets landsmøde sidst i oktober. Det oplyser Kornbæks pressemedarbejder, Henriette Muus. Når Kornbæ. Foto: Rune Evensen.

Der er lagt op til hård konfrontation, når Kristendemokraterne holder landsmøde sidst i oktober. Partiets formand, Bodil Kornbek, siger forud for landsmødet, at hun vil melde sig helt ud af partiet, hvis ikke hun bliver genvalgt som formand.

Kornbeks modkandidat til formandsposten er bornholmeren Bjarne Hartung Kirkegaard, og hans linje bryder den nuværende formand sig meget lidt om. Især når det handler om en af partiets gamle mærkesager: abortspørgsmålet.

Jeg kan ikke være en del af et parti, hvor man accepterer religiøse argumenter. Jeg synes faktisk, det er slemt, at man siger, at abort er en forbrydelse, som skal ind under straffeloven. Jeg synes, det er slemt at kalde det fosterdrab, siger Bodil Kornbek.

Abortspørgsmålet skal ifølge Bodil Kornbek fortsat være et vigtigt emne for partiet, men hun vil ikke acceptere en fordømmende retorik.

Vi skal arbejde for at få aborttallet bragt ned, men vi skal gøre det med en udstrakt hånd og ikke med en løftet pegefinger, skyld og fordømmelse. Det kan jeg bare ikke være med til, siger hun.

I modsætning til Kornbek har Bjarne Hartung Kirkegaard besluttet, at han bliver i partiet uanset udfaldet af formandsvalget. Han ser det som sin opgave at bygge bro mellem flere grupperinger hos Kristendemokraterne.

Formandsvalget handler om en anden tone. Formandsvalget handler om tillid om at vælge tillidsmand. Vi skal væk fra mistillid og mod en åben indstilling til hinanden. Jeg er overbevist om, at der er mere, som samler, end der skiller os, så her er håb, siger han.

/ritzau/