Schalke 04 udgiver fodboldbibel

Den kristne tro fylder meget i den tyske fodboldklub Schalke 04, der for nylig er blevet hædret for sine bestræbelser på at udbrede den kristne tro

– Jeg håber, at det budskab, som vores bibel indeholder, ikke ender på reolen ved siden af de andre fanartikler, men at det går lige i hjertet på folk, siger fodboldspilleren Marcelo Bordon. -
– Jeg håber, at det budskab, som vores bibel indeholder, ikke ender på reolen ved siden af de andre fanartikler, men at det går lige i hjertet på folk, siger fodboldspilleren Marcelo Bordon. -. Foto: Arkiv.

Den professionelle fodboldklub Schalke 04 fra Gelsenkirchen i Tyskland har stor succes med en usædvanlig bibel, som klubben har udgivet. Ikke alene er det første oplag på 5000 eksemplarer allerede ved at være udsolgt, men klubben er også blevet hædret med medieprisen Gyldent Kompas for sine bestræbelser for at udbrede den kristne tro.

Det Kristne Medieforbund KEP tildeler hvert år 55.000 kroner til personer eller organisationer som belønning for gode beretninger om kirke og kristen tro i medierne. Schalke 04s præsident, Josef Schnusenberg, manageren, Andreas Müller, og den brasillianske fodboldspiller Marcelo Bordon var til stede ved prisoverrækkelsen. Holdkaptajn Marcelo Bordon takkede for prisen med følende ord: Med denne bibel ønsker vi at aflægge vidnesbyrd om vores tro over for vores fans og samtidig takke Gud.

Jeg håber, at det budskab, som vores bibel indeholder, ikke ender på reolen ved siden af de andre fanartikler, men at det går lige i hjertet på folk, siger Marcelo Bordon.

Den nye bibel bærer Schalke 04s emblem på forsiden, og bogens omslag er i klubbens blå-hvide farver. Ligesom andre bibler indeholder den både Det Gamle og Det Nye Testamente, men derudover har Schalkebibelen også et særligt afsnit, hvor spillere, præsident og manager fortæller om deres forhold til Gud.

For eksempel beskriver Kevin Kuranyi under overskriften Kevin alene hjemme, hvordan han i 2006 ved Guds hjælp overvandt skuffelsen over ikke at være blevet udtaget til det tyske landshold.

Marcelo Bordon fortæller også i meget klare ord, hvad den kristne tro betyder for ham.

Jeg har åbnet mit hjerte for Jesus, og til gengæld giver Gud mig ny styrke hver dag. Jeg har først fundet min tro på Gud, da jeg befandt mig i en vanskelig livssituation, men nu er jeg glad for, at jeg kan give troen videre til mine børn, skriver han i Schalkebibelen.

Fodboldbibelen er den første af sin art i Tyskland, men Schalke 04 har længe skilt sig ud fra andre Bundesliga-klubber med sin meget markante, kristne profil.

Det er en profil, som i øvrigt har bragt klubben stor succes. Allerede for et år siden udgav klubben en bog, hvori en række spillere fortalte om deres forhold til Gud. Bogen blev trykt i 50.000 eksemplarer, men var allerede efter kort tid udsolgt.

Også på andre områder er fodboldspillerne kristent aktive. De har for eksempel oprettet en bibelkreds og mødes regelmæssigt for at læse og diskutere Bibelens indhold.

Vi har erkendt, at millioner af fans hver uge går på stadion, men ikke i kirke. Derfor er vi nødt til at bringe budskabet om Guds kærlighed ud til dem, siger præsident Josef Schnusenberg til den kristne internetavis Jesus.de.

Det har også længe været kendt, at spillerne og klubbens ledelsen mødes til fælles bøn, og derfor var det ingen overraskelse, da Schalkes stadion allerede for syv år siden som det første i Tyskland blev udstyret med et økumenisk kapel. Her kan fans blive viet og få deres børn døbt, men som den evangeliske præst Hans-Joachim Dohm understreger, bliver der ikke bedt for Schalke 04s sejr i kapellet.

Vores kapel er ikke nogen trolddomshytte, slår han fast.

dachs@kristeligt-dagblad.dk

– Gud er da med Schalke, står der på fodboldspillerens trøje. Mange af Schalkes spillere har et nært forhold til kristendommen. – Arkivfoto.
– Gud er da med Schalke, står der på fodboldspillerens trøje. Mange af Schalkes spillere har et nært forhold til kristendommen. – Arkivfoto.