Muslimske chauffører redder julemiddagen

Etnisk danske taxa-chauffører kan nå hjem til julehyggen, fordi deres muslimske kollegaer ikke fejrer jul og derfor gerne arbejder juleaften

"Hvis du tager julen, så tager jeg ramadanen". På Fyn kan etnisk danske taxa-chauffører fejre juleaften, mens deres muslimske kollegaer passer butikken. Under ramadanen er det omvendt. -
"Hvis du tager julen, så tager jeg ramadanen". På Fyn kan etnisk danske taxa-chauffører fejre juleaften, mens deres muslimske kollegaer passer butikken. Under ramadanen er det omvendt. - . Foto: stock.xchng.

Juleaften er travl for landets taxa-selskaber, og derfor skulle man tro, at det var vanskeligt at finde chauffører, som er villige til at droppe julemiddagen i familiens skød.

Men hos Taxa-Fyn er det ikke noget problem. Her fejrer en stor del af chaufførerne nemlig slet ikke jul, fordi de er muslimer, og derfor kan de etnisk danske chauffører nå hjem til julemiddagen, siger direktør ved Taxa Fyn, Peter Kjærgaard, til dr.dk.

Hjem til jul
- Vi har en del udlændinge ansat, og det bliver selvfølgelig en fordel for os juleaften, hvor der så er en del af vore danske chauffører, der kører hjem og holder jul mellem klokken 18 og 21, mens vores udenlandske chauffører passer kørslen, siger han.

Og det er ikke kun de danske chauffører, der har gavn af, at taxa-selskaberne har ansatte med forskellige trosretninger og derved fejrer forskellige højtider.

- En del af chaufførerne fejrer Ramadanen (muslimernes fastemåned, red.), og så er det jo rart for dem, at de danske chauffører er klar til at køre, så de kan feste, fortæller Peter Kjærgaard.