Iraker-sag får sognebørn til at forlade folkekirken

Folkekirken må vinke farvel til medlemmer som konsekvens af, at Brorsons Kirke på Nørrebro i København har valgt at give husly til omkring 60 afviste irakiske asylansøgere

Afviste irakere flygtet til Vor Frue Kirke - København, fredag /ritzau/ Afviste asylansøgere fra Irak har søgt beskyttelse i Vor Frue Kirke for ikke at blive tvangshjemsendt til Irak. Danske unge forsyner dem med mad. En gruppe afviste irakiske asylansøgere befinder sig nu i Vor Frue Kirke i København. Her har de søgt tilflugt i protest mod den tvangshjemsendelsesaftale, som Danmark netop har indgået med Irak. - Vi er forfulgte i Irak, og nu er vi også forfulgte i Danmark. Dette er vores sidste mulighed for beskyttelse, siger de gennem talskvinden Anne. Irakerne ankom fra asylcentret Sandholm til kirken ved 12-tiden i dag og har tænkt sig at blive her, indtil de får lov til at blive i Danmark. Ved 16-tiden befandt sig omkring 10 irakere i kirken, mens flere irakere ventes at indfinde sig i løbet af eftermiddagen. Samtidig har ca. 20 unge, der støtter irakerne, slæbt et køleskab med mad ind i kirken. Knap 300 afviste irakere står til at blive tvangshjemsendt til Irak i de kommende måneder. I 1992 søgte 460 statsløse palæstinensere i samme situation tilflugt i Blågård Kirke på Nørrebro. Efter de havde opholdt sig i kirken i månedsvis, vedtog et politisk flertal udenom regeringen en særlov, som sikrede dem asyl. Med aktionen i dag håber irakerne, at det samme vil ske for dem. /ritzau/
Afviste irakere flygtet til Vor Frue Kirke - København, fredag /ritzau/ Afviste asylansøgere fra Irak har søgt beskyttelse i Vor Frue Kirke for ikke at blive tvangshjemsendt til Irak. Danske unge forsyner dem med mad. En gruppe afviste irakiske asylansøgere befinder sig nu i Vor Frue Kirke i København. Her har de søgt tilflugt i protest mod den tvangshjemsendelsesaftale, som Danmark netop har indgået med Irak. - Vi er forfulgte i Irak, og nu er vi også forfulgte i Danmark. Dette er vores sidste mulighed for beskyttelse, siger de gennem talskvinden Anne. Irakerne ankom fra asylcentret Sandholm til kirken ved 12-tiden i dag og har tænkt sig at blive her, indtil de får lov til at blive i Danmark. Ved 16-tiden befandt sig omkring 10 irakere i kirken, mens flere irakere ventes at indfinde sig i løbet af eftermiddagen. Samtidig har ca. 20 unge, der støtter irakerne, slæbt et køleskab med mad ind i kirken. Knap 300 afviste irakere står til at blive tvangshjemsendt til Irak i de kommende måneder. I 1992 søgte 460 statsløse palæstinensere i samme situation tilflugt i Blågård Kirke på Nørrebro. Efter de havde opholdt sig i kirken i månedsvis, vedtog et politisk flertal udenom regeringen en særlov, som sikrede dem asyl. Med aktionen i dag håber irakerne, at det samme vil ske for dem. /ritzau/. Foto: Jeppe Michael Jensen.

Siden søndag har omkring 25 sognebørn henvendt sig til børne- og ungdomspræst Per Ramsdal for at beklage beslutningen. En del af dem har desuden bedt om en blanket, så de kan melde sig ud af folkekirken som konsekvens.

- Jeg tror, at jeg har udlevet 10 udmeldelsesblanketter alene i dag (onsdag, red.), fortæller Per Ramsdal.

Efter at have talt med de utilfredse sognebørn tvivler han dog på, at alle gør brug af den udleverede udmeldelsesblanket.