Konservative i intern strid

Konservativ Ungdom "gik over grænsen" i sin kampagne til EP-valget, mener De Konservatives Tove Videbæk

KU opfordrede konservative vælgere til at stemme på Mette Abildgaard frem for Tove Videbæk. -
KU opfordrede konservative vælgere til at stemme på Mette Abildgaard frem for Tove Videbæk. -. Foto: PR/KU.

Først var hun inde, så var hun ude, og til sidst måtte De Konservatives Tove Videbæk konstatere, at hun lige akkurat blev forbigået ved søndagens EU-valg.

I stedet må Det Konservative Folkeparti nøjes med et enkelt mandat til tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen, som dermed skal alene til Bruxelles.

Det skuffende resultat fik i går Tove Videbæk til at lange ud efter Konservativ Ungdom, KU. Videbæk mener, at den konservative ungdomsorganisation bærer en del af skylden for, at hun ikke blev valgt, da KU få dage før valget opfordrede vælgerne til ikke at stemme på Videbæk.

- Der er de gået over grænsen. Det kan have påvirket nogle i forkert retning ved, at der er intern uro. Det kan have skræmt nogle vælgere væk, siger Tove Videbæk.

I en offensiv kampagne stemplede Konservativ Ungdom Tove Videbæk som "reaktionær" og "fortid", mens KU opfordrede vælgerne til i stedet at stemme på den unge konservative kandidat Mette Abildgaard, som blev karakteriseret som fremtidens kandidat.

KU's formand, Rune Kristensen, afviser fuldstændigt, at ungdomspartiet har et medansvar for Videbæks udeblevne mandat. Han mener derimod, at han har været med til at skaffe stemmer til den konservative vestjyde.

- Det fokus, vi har sat på både Tove og Mette, har givet fremgang til De Konservative. Der har garanteret været nogle vælgere i det vestjyske, der er blevet opmærksomme på Tove Videbæk og har sagt: Lad os stemme på hende i stedet for den lokale Venstre-mand, siger han. /ritzau/