Kvinde får pryglestraf for at drikke en øl

En shariadomstol i Malaysia har idømt en muslimsk kvinde prygl for at drikke alkohol. Dommen er for hård, mener muslimske eksperter i landet

Den 32-årige fotomodel Kartika Sari Dewi Shukarno ved shariadomstolen i den malaysiske delstat Pahang. -
Den 32-årige fotomodel Kartika Sari Dewi Shukarno ved shariadomstolen i den malaysiske delstat Pahang. -. Foto: AFP Denmark.

En 32-årig fotomodel ved navn Kartika Sari Dewi Shukarno blev i denne uge idømt seks slag med et spanskrør for at have drukket en øl. Samtidig skal hun betale en bøde svarende til 1400 dollar.

Sådan lyder domfældelsen ved sharia-domstolen i den malaysiske delstat Pahang ifølge Associated Press.

Kartika Sari Dewi Shukarno erklærede sig skyldig i at have drukket øl. Hun blev taget på fersk gerning, da islamiske myndigheder foretog en razzia i den natklub, hun befandt sig i.

Kritik fra muslimer
Det er ifølge sharialov forbudt for Malaysias muslimske flertal at drikke alkohol. Resten af befolkningen er ikke underlagt denne lovgivning, og mange af landets barer og natklubber har tilladelse til at servere alkohol.

Prygl med spanskrør er en form for afstraffelse, som normalt kun bruges mod mænd, og dommen har ikke overraskende udløst kritik fra flere kanter.

Men som noget uventet har dommen fået flere muslimske røster i landet til at markere sig og sige, at dommen er for hård.

Ifølge Siti Zubaidah Ismail, ekspert i sharialov ved Malaya Universitet, burde straffen have været mildere - dels fordi kvinden erklærede sig skyldig, og dels fordi hun ikke tidligere er straffet.

To retssystemer
Hun bakkes op af Azam M. Adil, professor ved et af Malaysias førende universiteter og ekspert i islamisk tankegang:

- I dette tilfælde er der tale om en meget hård dom, siger han ifølge asiaone.com.

Malaysia har to parallelle retssystemer: En civilretlig domstol, som gælder samtlige af landets borgere og en sharia-domstol, som kun gælder landets muslimske flertal.

Ifølge Associated Press vil den 32-årige kvinde anke dommen.