Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger


Send artiklen Vi vil gøre det igen til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi vil gøre det igen

Peter Albæk, formand for Børns Vilkår, mener, at anklagerne om børnemishandling i Evangelist og Faderhuset var berettigede. Også selvom politiet nu har henlagt sagen mod Evangelist. - foto: Arkivfoto.

Annonce flexblock
flexblock
Forstør Send Print

Formand for Børns Vilkår Peter Albæk er ikke skræmt af den kirkelige bevægelse Evangelists krav om en million kroner i erstatning

Midt- og Vestjyllands Politi har frafaldet en sag om psykiske og fysiske overgreb mod en 11-årig dreng. Anmeldelsen blev indgivet af Børns Vilkår i marts som følge af en DR-udsendelse om de kristne grupper Evangelist og Faderhuset.

Evangelist kræver en million kroner i erstatning samt 100.000 kroner fra Børns Vilkårs souschef, Bente Boserup, for ærekrænkende udtalelser i en kronik i Kristeligt Dagblad den 10. marts i år.

Formand for Børns Vilkår Peter Albæk tager kravet "stille og roligt".

– Jeg mener ikke, der er noget belæg for det. Og det ser vores advokat på, siger han.

Annonce
Men politiet har henlagt "jeres" sag?

Selvom der altså ikke er et strafferetligt aspekt af det her, så mener vi stadig, at det er skadeligt for børn at blive råbt ind i hovedet og at være vidner til djævleuddrivelse.

I den kronik, Bente Boserup skrev, opremser hun en række forhold i Evangelist og Faderhuset. For eksempel at børnene overværer timelange seancer, hvor forældrene går i trance eller råber samt opdrager børn til aldrig selv at tage stilling?

Den kronik er skrevet på baggrund af, hvad børn fra sekterne selv fortæller os. Og fra beretninger fra den ene part af et skilt par, som får et barn hjem, der har oplevet de ting, når den anden forælder tager det med til religiøse seancer.

Det er åbenbart svært at bevise overgreb – hvad mener du, der skal til?

Man bør måske indrette lovgivningen lidt anderledes. Normalt er problemet jo en relation mellem barn og forældre. Her er vi så inde i en problematik, der handler om forældre, som er medlemmer af en sekt. Og her bør der være andre muligheder. Blandt andet er vores lovgivning på dette område jo også baseret på samarbejde mellem forældre og for eksempel socialforvaltning. Det er der heller ikke noget af her.

I forbindelse med DR's udsendelse foreslog SF et center, der overvåger sekter. Hvad mener du om det?

Det ville være godt. Vi mangler viden om, hvad der foregår i relation til børnene i forskellige trossamfund. Men jeg vil så også sige, at bortset fra Faderhuset og Evangelist, så har vi ikke grund til at holde øje med alle mulige andre trossamfund.

Vil I anmelde lignende sager igen?

Det da ved Gud vi vil. Det er børnenes tarv, det handler om. Uanset hvilken religion forældrene begrunder deres opdragelse med, så underretter vi myndighederne, hvis vi mener, børnene lider under den.

benteclausen@kristeligt-dagblad.dk

FACEBOOK: Bliv ven med Kristeligt Dagblad

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
Trådet overblik  |  Fladt overblik

Vi vil gøre det igen

sandhed, publiceret d.18/09 21:26 (for 5 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Vi vil gøre det igen
Hvordan kan man fra Børns vilkår blive ved med at klage over at de "råber barnet ind i hovedet" når barnet jo iflg. politiets udtalelse siger, at det ikke er blevet råbt ind i hovedet.

Det virker lidt på mig som en hetz imod evangelist. Hvis evangelist ikke gør noget ulovligt, eller noget som skader børn, hvorfor så denne forfølgelse ? Burde man ikke nærmere stille sig frem og sige undskyld. Er det da fair, at dømme nogen offentligt før en retssag, ved offentligt at stille dem til skue i medier som "en sekt" "børnemishandlere"(iflg. artikel: børnemishandling i Guds navn)

Og nu foreslår de større overvågning af disse kristne kirker, hvor der intet ulovligt foregår. Jeg undrer mig bare... !

Jeg er træt af at se, at div. kristne stilles offentligt frem i medier og bliver svinet til, pga. ting som tiende, dæmonuddrivelse, tungetale m.m. Ting som jo - hvis man undersøgte det nøjere, istedet for bare at kritisere - foregår på en absolut fredfyldt og god måde.

Nu stiller lederen sig så oven i købet frem under overskriften " vi vil gøre det igen". Altså - de vil til enhver tid, gå frem og svine andre til i medier - uden der er nok beviser ? Burde der ikke snarere strammes op på loven vedr. det at svine andre til i medierne ? Hvem bliver så de næste de vil udstille offentligt ? I mange frikirker her i landet taler man jo i tunger (ja, og børn hører på det)
Link

Sekt-overvågnings-center

Lars Munk, publiceret d.23/09 03:39 (for 5 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Vi vil gøre det igen
SF efterlyser et center til overvågning af sekter, fx af Evangelist. Men et sådant center findes allerede: Dialogcentret http://www.dci.dk ...Her indgår kristne tvær-konfessionelt i konfronterende, kritisk dialog med alle slags sekter og kulter; også REMA, især Kenneth Hagin; Herligheds- og Fremgangsteologi, Ulf Ekman og andre guruer; tillige alle slags karismatiske excesser, hvor sekten lægger (for?) store krav om egen-tro (Tro gives af nåde fra Gud og INGENs tro er stærk nok til at frelse sig selv) for også sårbare medlemmer; djævleuddrivelse, tungetale, egne profetier som tillæg til Bibelen; selektiv og forvanskende bibel"tolkning"; her et citat fra pinsefolks-leder: "Jamen, I teologer er jo kritiske (kritiske imod, at Gud ved Helligåndsbesættelse taler gennem pinsefolks profeter? -lm) og med jeres pjask af en tvangs-barnedåb ender I selvfølgelig i Helvede!" Resultatet er manipulation via Helvedestrusler, så at svage sekt-medlemmer bygger på enkelte karismatiske "profeters" uteologiske, kontekstuelle prædikener, giver penge til projekterne - og deponerer deres ofte sårbare egenvilje ubibelske, magtbegærlige pinsefolks-profeters inderlomme.

Dialogcentret har - i modsætning til IKONs DC-light uforpligtende kaffesnak med sekterne - mangeårig erfaring i at hjælpe sekt-medlemmer, når RELIGION GØR ONDT I SJÆLEN!

Så lad Dialogcentret komme med sit besyv, når evt fremtidige centre, på SFs forlangende, skal overvåge sekter & kulter! Tjek ind på http://www.dci.dk

Mvh,
Lars Munk
cand. theol.
Link

Re: Sekt-overvågnings-center

sandhed, publiceret d.23/09 14:47 (for 5 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Vi vil gøre det igen
Jeg tror på fred kirkerene imellem. Jeg tror ikke på had.

Jeg tror, at det er på tide og række hånden ud til forsoning, og se at de som tror på Jesus, slet ikke er så forskellige endda. Jeg kender selv fantastiske søstre og brødre fra både frikirker / folkekirker m.m.

Jeg synes ikke det er fair, at skælde en bestemt retning ud, fordi jeg har hørt noget forkert. Hvis f.eks. jeg har været i en pinsekirke og har hørt en prædiken, og jeg synes at præsten siger noget ubibelsk - er det da så ok, at gå ud og advare alle jeg kender imod alle pinsekirker ? Ville det ikke være bedre, lige at sige til præsten "du præst, jeg tror at det du sagde var ubibelsk " Så fik præsten jo i øvrigt også en mulighed for at forklare. Det kunne jo i øvrigt også være, at jeg havde misforstået, hvad det egentlig var han sagde.

Nogen af de ting som trosbevægelsen bliver skældt ud for er i direkte modstrid med hvad de egentlig selv har sagt. Det synes jeg er helt utroligt, at noget som de ikke engang mener, det bliver de skældt ud for. Prøv engang at se dette eks. http://bibelsk.blogspot.com/2008/03/kenneth-hagins-sidste-ord-nsten.html

Hvis jeg ønskede at vide hvem Kenneth hagin var, så ville jeg læse en bog af ham, og ikke kun høre en masse kritik. Ellers ville jeg kun vide hvad alle andres mening var - og hvad nu hvis de tog fejl ???

Hvis jeg ønsker at vide hvem Jesus er, så vil jeg også gå direkte til bibelen. Hvis jeg havde troet på dem som havde sagt til mig at de kristne " er meget fordømmende" så ville jeg ikke selv have undersøgt det. Nu fik jeg selv lyst til at undersøge sagen - og jeg fandt ud af, at det var løgn ! Det kan da godt ske, at der findes nogen der er fordømmende, men jeg har fundet ud af, at de fleste er herlige og kærlige søstre og brødre. Og dette oven i købet fra både fri og folkekirker !

Kunne det ikke være dejligt hvis verden derude kunne se, at vi kristne holder sammen, i stedet for at bekrige hinanden. Måske de så oven i købet ville have lidt lettere ved at finde Jesus selv.
Link

Re: Sekt-overvågnings-center

Lars Munk, publiceret d.22/10 20:31 (for 4 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Vi vil gøre det igen
Hr Sandhed:

Jeg HAR læst Hagin, og DERPÅ følt det som en kristenpligt at advare mod ham: Netop Kenneth Hagin var en af de mest selv-fede karismatikere til at gå Gud i bedene:
Han beskriver selv, hvordan han en dag sad og snakkede med Jesus, da en rød (for mangee tegnefilm, Ken?) djævel poppede op og begyndte at overdøve samtalen ved at hoppe op og ned, medens den skreg "Yackety-yak! Yackety-yak!" - og da Hagin så selv måtte fordrive denne dæmon, roste Jesus ham for det og sgade: Detr kunne jeg ikke gøre! Guds ånd er nemlig i DIG nu, Kenneth!
Læs selv hans biografi
Den gamle Slange sagde: "SE, I skulle blive som Gud!" - det er kardinalsynden i Syndefaldet - at mennesker spiller Gud - ved fx at lade som om Helligånden taler gennem dem, i stedet for at prøve ånderne, om de er af Gud.
Jeg er ubehageligt til mode ved, hvilke ånder karismatikere får i røret, når de profeterer "i ånden"...
Og hvad med "bjæffen & kaglen i ånden"?
Link
flexblock
flexblock
flexblock

Job på k.dk I samarbejde med Jobzonen

 1. Børne- og ungemedarbejder

  Værløse Sogn

  Oprettet den: 16-04-2014

 2. Kirkemusiker og lovsangsleder

  Bethlehemskirken

  Oprettet den: 25-03-2014

 3. Administrationschef til KFUM og KFUK

  KFUM og KFUKs Landskontor

  Oprettet den: 14-04-2014

 4. Studenterpræst søges

  Aarhus Valgmenighed

  Oprettet den: 26-03-2014

 5. Ny kirketjener pr. 1. juni 2014

  Bellahøj Kirke ? Bellahøj-Utterslev sogn

  Oprettet den: 04-04-2014

 6. Skoleleder til Skt. Knuds Skole, Aarhus

  Skt. Knuds Skole, Aarhus

  Oprettet den: 07-04-2014

Se flere jobmuligheder
flexblock

Læs hele dagens avis

flexblock
Læs alle artikler her på siden samt i vores e-avis og apps - køb adgang for kun 79,- kroner om ugen
» Læs hele avisen her på siden samt i vores e-avis og apps: Få adgang for kun 79,- pr. uge flexblock

flexblock
container
flexblock
flexblock
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​