Intolerant imam. Stop for den personlige frihed

På Kristeligt Dagblads internetportal religion.dk kan man læse et mildest talt rystende indlæg fra den 1. oktober af tidligere imam Ahmed Akkari. En muslimsk kvinde, der er bekymret for sin homoseksuelle lillebror, spørger Akkari til råds. Hun ønsker at tale broderen til fornuft, da homoseksualitet er haram (forbudt) ifølge islam.

Akkaris svært intolerante synspunkter lyder blandt andet sådan: "De europæiske samfund mener generelt, at homoseksuelle bør nyde anerkendelse i samfundet, og det bygger de på en meget ensporet filosofi om menneskets frie vilje og rettigheder, mens de glemmer at tage særlig meget højde for vigtigheden af at bevare samfundet mod forfald og tilbagegang i samme omfang, som man vil tillade den personlige frihed at udbrede sig."

Akkari mener åbenbart, at menneskets frie vilje og rettigheder er en meget ensporet filosofi. Og at homoseksualitet medfører forfald og tilbagegang. Javel ja. Skal vi da bytte menneskets frie vilje ud med lovreligiøse, islamiske regler, som dikterer menneskets adfærd helt ned i den mindste detalje? Hvordan man skal klæde sig, hvad man må spise, hvem man må have et seksuelt forhold til, at man ikke frit kan vælge en anden religion og så videre. Det kan man da kun mene, hvis man ønsker at være trælbundet til religiøse regler og dogmer. Altså ingen personlig frihed til individet.

Endvidere skriver Akkari "Vi kan desværre ikke så nemt overbevise dem om det forkerte i at tillade sådanne forhold og de negative konsekvenser deri, så vi må væbne os med tålmodighed og sørge for at være ærlige og åbne om vores holdning til homoseksualitet." Det er frastødende at læse den tidligere imam og nu lærers fordomsfulde og intolerante holdninger over for homoseksuelle. Det er den selvsamme Akkari, som under Muhammed-konflikten rejste rundt i Mellemøsten sammen med andre rabiate og åndsformørkede imamer med falske Muhammed-tegninger og opildnede til had mod Danmark. Skamløst spredte de løgne om det værtsland og dets indbyggere, som har modtaget dem og givet dem ophold.

Rachel Adelberg Johansen, sygeplejerske, Uraniavænget 19, Odense NV