Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger


Send artiklen Bedste blogindlæg: Kære Søren Pind til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedste blogindlæg: Kære Søren Pind

Annonce flexblock
flexblock
Forstør Send Print

Asser Skudes åbne brev til Søren Pind

Jeg forstår, du savner opbakning fra københavnske præstekolleger i sagen om præsten i bydelen Tingbjerg, som er plaget af vold, hærværk og trusler.

Jeg mener ikke du gør ret i dine anklager mod disse præstekolleger. Personligt var jeg ikke del af sammenslutningen "Krænkelse af kirkefreden", men skrev om den ulykkelige situation i Brorsons kirke og opfordrede til en fredelig og ikke-voldelig løsning. Personligt er jeg altid gået ind for at danske love overholdes og at vold, trusler og overgreb er uacceptabelt og ikke skal tolereres.

Af samme grund har jeg - som måske den første præst i København - i TV-Avisen for et år siden, to dage i træk på landsdækkende TV i primetime, fortalt om den ulykkelige situation det er for mig at bo, arbejde og leve i et sogn med vold, skud, bomber mm. Jeg sagde den gang, at jeg overvejede at fraflytte min tjenestebolig, men samtidig synes jeg også det er ulykkeligt, at jeg på den måde kommer til at "svigte" mine sognebørn.

Personligt oplevede jeg sidste år på min bopæl hagl ind gennem mit badeværelse, min bil blev smadret - altsammen forårsaget af en bombe under 50 meter fra min adresse. Skarpe skud uden for min bolig, skarpe skud 100 m. fra vores kirke, hvor jeg og en af de frivillige var på vej hjem en søndag aften, efter vi havde lavet mad til de hjemløse. Personligt altså tre skudepisoder tæt på livet - og det blot på samme uge i midten af oktober 2008.

Annonce
Det var på den baggrund jeg kontaktede medierne. To dage i midten af oktober fortalte jeg i DR1 TVAvisen kl.18.30 om mine problemer med at bo som nabo til rockerne. For at det ikke skal være løgn, var jeg desuden på tomandshånd en halv til en hel time med hver af retsordførerne fra de tre største partier på det tidspunkt, Kim Andersen fra Venstre, Karina Lorentzen, fra SF samt Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti. Altsammen blev båndet af DR1 TVAvisen, men kun bragt i sammenklip.

Alle tre retsordførere var meget imødekommende og lyttende over for de forhold jeg fortalte dem om. De var også positive over for at komme og besøge mig - idet jeg havde inviteret dem til at bo kvit og frit hos mig, så de kunne prøve det på deres egen krop at være nabo til en rockerborg. Dette blev sendt i primetime på DR1 TV-Avisen.

Efter vores samtaler har jeg personligt talt med politi og kriminalfolk om hvilke muligheder der kan gives, for at dæmme op for volden. Jeg ved - at politi og myndigheder nu har mulighed for at overvåge, aflytte, sammenkøre registre og på mange måder "stresse" de kriminelle, som står bag meget af den ballade, som har hærget København det sidste års tid.

Ifølge justitsminister Brian Mikkelsens udtalelser i dag kl. 09.00 i TV2 Nyhederne, skulle en stor del af de kriminelle, der har hærget, nu være bag tremmer. Men der er stadig kriminelle som, med Søren Pinds egne ord - "er desperate og hvor jorden brænder under dem og som skyder i desperation". Det tror jeg Brian Mikkelsen har ret i.

Hvad kan man så gøre - og ikke gøre. Som præst er jeg sat til at forkynde evangeliet om Guds Søn, som blev sendt til jorden, for at åbenbare sin kærlighed. Jeg skal og vil ikke dømme min næste for dets handlinger, hvadenten det er rockere, bandemedlemmer eller kriminelle. Det er statens opgave at efterforske, anklage og evt. dømme og straffe lovovertrædere.

Jeg skal gerne - endnu engang - som ansat tjenestemand i staten - men også personligt som borger i det danske samfund - opfordre til at landets love overholdes og at vold, trusler, terror, bandekrig mm. er helt og aldeles uacceptabelt.

Desuden bor jeg stadig i "orkanens øje" - 50 m fra en rockerborg. Så anklager om, at enhver kollega til Tingbjerg præsten er røget i flyverskjul, kan jeg ikke genkende.


Med venlig hilsen

Asser Skude
kbf. sognepræst i Kapernaum-Ansgar kirker

FACEBOOK: Bliv ven med Kristeligt Dagblad

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
flexblock
flexblock
flexblock

Job på k.dk I samarbejde med Jobzonen

 1. Sognepræst til Skive sogn

  Skive sogn

  Oprettet den: 24-04-2014

 2. Sognepræst

  Sct. Peders Pastorat i Århus Stift

  Oprettet den: 08-04-2014

 3. Administrationschef til KFUM og KFUK

  KFUM og KFUKs Landskontor

  Oprettet den: 14-04-2014

 4. Christians Sogns Menighedspleje søger Sognemedhjælper

  Kristeligt Dagblad

  Oprettet den: 01-04-2014

 5. Vil du arbejde og udvikle sammen med frivillige i KFUM og KFUK?

  KFUM og KFUK

  Oprettet den: 14-04-2014

 6. Skoleleder til Skt. Knuds Skole, Aarhus

  Skt. Knuds Skole, Aarhus

  Oprettet den: 07-04-2014

Se flere jobmuligheder
flexblock

Læs hele dagens avis

flexblock
Læs alle artikler her på siden samt i vores e-avis og apps - køb adgang for kun 79,- kroner om ugen
» Læs hele avisen her på siden samt i vores e-avis og apps: Få adgang for kun 79,- pr. uge flexblock

flexblock
splitblock
container
flexblock
flexblock
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​