Faderhuset har solgt Jagtvej 69

Den omstridte byggegrund, der husede Ungdomshuset, er solgt, meddeler Faderhuset

Da Faderhuset købte Jagtvej 69, førte det til voldsom modstand fra de tidligere brugere i Ungdomshuset. Nu er Ungdomshuset væk og Faderhuset har solgt grunden.
Da Faderhuset købte Jagtvej 69, førte det til voldsom modstand fra de tidligere brugere i Ungdomshuset. Nu er Ungdomshuset væk og Faderhuset har solgt grunden. Foto: Jens Nørgaard Larsen.

Efter ni år og et tab på millioner af kroner har den omstridte religiøse bevægelse Faderhuset nu solgt grunden Jagtvej 69 på Nørrebro i København.

Faderhuset købte grunden i 2001 med ambitionen om at udvide sine kirkelige aktiviteter. På det tidspunkt lå Ungdomshuset på grunden, og her reagerede man skarpt på Faderhusets planer om en overtagelse.

Det hele kulminerede i marts 2007, da politiet ryddede Ungdomshuset, hvilket førte til optøjer og hærværk i de københavnske gader flere dage i træk.

Umiddelbart efter rydningen valgte Faderhuset at rive bygningen ned og siden har grunden stået tom. Selve nedrivningen kom ifølge Faderhuset til at koste fem millioner kroner og den omstridte byggegrund har i det hele taget været en dyr affære for Faderhuset, der selv flyttede sine aktiviteter til Lolland.

Men nu er grunden så langt om længe blevet solgt, lyder det fra Faderhuset ifølge dagbladet Politiken.

- Vi har solgt grunden, jeg ved ikke til hvem. Det er et godt stykke tid siden, flere måneder, siger et medlem af Faderhuset til politiken.dk

Det vides ikke, hvad Faderhuset fik for grunden Jagtvej 69. Grunden er tidligere blevet vurderet til en værdi af 20 millioner kroner, men er flere gange blevet forsøgt opkøbt af Fonden Jagtvej 69, der tilbød 13 millioner kroner for grunden, som så skulle overgives til brugerne af Ungdomshuset.