Anden er landet

Anders And på tur til Danmark

Anders And besøger i denne uges tegneserie Danmark.
Anders And besøger i denne uges tegneserie Danmark.

Historien er en and, men den er god nok. For selv om Anders And & Co.'s historier plejer at udspille sig et andet sted, nærmere bestemt Andeby, foregår hovedhistorien i ugens udgave af bladet i Danmark.

"Turen går til Danmark", som historien hedder, involverer både Dronningen, en kinesisk udgave af den lille havfrue, en cykelhjelmsbærende statsminister ved navn Lars Grynte Grismussen og en halvkendis, der hedder Slibri Lee.

I bladet sender Onkel Joakim sin andefamilie til Danmark for at finde Leif den Lykkeliges gamle halskæde, der kan styrke hans formue. Og historien er også skrevet med henblik på kroner og øre, vurderer Anders And-eksperten Thomas Schrøder, der har været med til at lave det traditionsrige blad i Danmark som forfatter og i en årrække har skrevet historier til Disney. For historien kommer på et tidspunkt, hvor Egmont Serieforlaget må kæmpe med et historisk lavt oplag på Anders And-bladet, forklarer han.

"Med så faldende oplagstal bliver de nødt til at gøre et eller andet. Man kan også se en reklame i særudgaven for en kommende historie om 'Anders And og Olsen Banden', så jeg tror, at det er en måde at skabe opmærksomhed omkring bladet på, og det er også lykkedes med al den presse, der har været omkring udgaven," siger Thomas Schrøder og fastslår, at mange aviser tager fejl ved at skrive, at det er første gang, Anders And har været i Danmark. For København er med i to tidligere Anders And-historier, men det er første gang, at "København ikke kun er en kulisse for en rigtig Disney-historie," siger Thomas Schrøder.

ohrstrom@k.dk