Lufthavnsskilt undrer bornholmere

Bornholmsk lufthavnsskilt reklamerer for en motorvej, der ikke findes på øen

På skiltene i baggrunden står der "Rønne 5" og "Dueodde 26", men man skal køre i god tid. For der findes ingen motorvej på øen.
På skiltene i baggrunden står der "Rønne 5" og "Dueodde 26", men man skal køre i god tid. For der findes ingen motorvej på øen. Foto: Michael Tarp.

De fleste bornholmere er glade for, at øen er en del af Danmark. Og øens nuværende hurtigfærge er endda opkaldt efter Villum Clausen, frihedskæmperen, der i snarrådig arrigskab skød den svenske kommandant, da Bornholm var besat i kølvandet på svenskekrigene for over 350 år siden. For allerede dengang ville bornholmerne ikke være svenske, men danske.

Alligevel undrer en del bornholmere sig over, hvad dette skilt laver i udkanten af Rønne, hvor Bornholms Lufthavn ligger. For selvom lufthavnen især i højsæsonen modtager passagerer fra andre lande, er der noget misvisende ved skiltet, hvor man blandt andet kan se, at man må køre 110 kilometer i timen på motorvejen. For der ligger ingen motorvej på øen.

Men måske ligger der et politisk løfte i skiltningen, foreslår en forvirret flypassager, der fortæller, at et lignende skilt findes ved Rønne

ohrstrom@k.dk