Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger


Send artiklen USA - et land tryllebundet af sexskandaler til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA - et land tryllebundet af sexskandaler

En brødebetynget Anthony Weiner under den pressekonference, hvor det demokratiske kongres-medlem indrømmede, at han via internettet havde haft seksuelle udvekslinger med seks forskellige kvinder. – foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix.

Annonce flexblock
flexblock
Forstør Send Print

Amerikanske aviser, tv-nyhedsudsendelser og internetmedier har i denne uge bombarderet seere og læsere med fire smålumre selvportrætter af blandt andet en mands bugnende underbuksebeklædte skridt taget med et mobiltelefonkamera.

Manden på billederne er det fremtrædende demokratiske kongresmedlem Anthony Weiner, og han er nu blevet den seneste i en perlerække af amerikanske politikere med en sexskandale på halsen.

Underbuksebilledet var tiltænkt en ung kvindelig studerende, men den nygifte 46-årige Anthony Weiner sendte det ved et fejl ud i den offentlige sfære via Twitter. Efter i en uge at have påstået, at han havde været udsat for et hackerangreb, indrømmede en tårevædet og ydmyget Weiner sent i mandags, at han havde løjet, og at han havde haft seksuelle udvekslinger online med seks forskellige kvinder.

LÆS OGSÅ: Sexskandale kan koste Europa historisk toppost

Alt efter temperament griner, sukker eller græmmes amerikanerne af den såkaldte Weinergate, der kommer i slipstrømmen på en lang række andre politiske sexskandaler. Blandt de seneste er afsløringerne af eksguvernør Arnold Schwarzeneggers uægte barn, af ekskongresmedlem Chris Lees elskerindejagt på internettet og af ekssenator John Ensigns affære med sin rådgivers hustru.

Annonce
De mange sager om uartige politikere udløser nu debat om forholdet mellem sex og magt, om kønsroller og om den moderne ”e-ffære”.

Det centrale spørgsmål for mange amerikanere er: Hvorfor tager disse begavede mænd så store risici? Svaret har at gøre med store egoer, narcissisme og uovervindelighedsfølelse, konstaterer flere debattører. Dertil kommer politikeres særlige opmærksomhedstrang.

”Weiners opførsel afspejler et andet aspekt af det mandlige politiske dyr: den klamme forbindelse mellem politikerens appetit på stemmer og smiger og hans søgen efter seksuel opmærksomhed og erobring,” skriver kommentator Ruth Marcus i avisen Washington Post.

Ifølge forfatter og femi-nistikon Erica Jong afspejler sagerne, hvor lidt samfundet har ændret sig siden feministbevægelsens begyndelse.

”Vi dækker over magtfulde mænd. Mænd dækker over dem, og kvinder dækker over dem. Vi er nødt til at ophøre med det, for det er sygelig opførsel,” siger hun i ugemagasinet Time.

Anthony Weiners forseelser, der ifølge ham selv udelukkende fandt sted i den virtuelle verden, ansporer også en diskussion om ”e-ffærer” i den nye internet-alder. Mobiltelefoner med netadgang og indbygget kamera og sociale netværk såsom Facebook og Twitter, der bevæger sig længere og længere ind i brugernes intimsfære, fremmer en skødesløs åbenhedskultur, påpeger skribent Monica Hesse i avisen Washington Post.

”I dag er det muligt for utroskab at finde sted omgående og uden refleksion (…) Klik. Her er mine kønsdele!”, skriver hun.

Og udgør internetsex så utroskab? Ifølge en ny meningsmåling fra ABC News svarer 64 procent af amerikanerne ja, mens 33 procent svarer nej. Trods utallige opfordringer fra både republikanere og demokrater har Anthony Weiner indtil videre afvist at fratræde embedet.

nyholm@k.dk

FACEBOOK: Bliv ven med Kristeligt Dagblad

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
flexblock
flexblock
flexblock

Job på k.dk I samarbejde med Jobzonen

 1. Sognepræst til Skive sogn

  Skive sogn

  Oprettet den: 24-04-2014

 2. Børne- og ungemedarbejder

  Værløse Sogn

  Oprettet den: 16-04-2014

 3. Sognepræst

  Sct. Peders Pastorat i Århus Stift

  Oprettet den: 08-04-2014

 4. Administrationschef til KFUM og KFUK

  KFUM og KFUKs Landskontor

  Oprettet den: 14-04-2014

 5. Vil du arbejde og udvikle sammen med frivillige i KFUM og KFUK?

  KFUM og KFUK

  Oprettet den: 14-04-2014

 6. Christians Sogns Menighedspleje søger Sognemedhjælper

  Kristeligt Dagblad

  Oprettet den: 01-04-2014

Se flere jobmuligheder
flexblock

Læs hele dagens avis

flexblock
Læs alle artikler her på siden samt i vores e-avis og apps - køb adgang for kun 79,- kroner om ugen
» Læs hele avisen her på siden samt i vores e-avis og apps: Få adgang for kun 79,- pr. uge flexblock

flexblock
container
flexblock
flexblock
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​