En undskyldning er tegn på styrke

Kristeligt Dagblad har spurgt tre mennesker om, hvornår de sidst sagde undskyld, og om de synes, det er svært at undskylde

0Özlem Cekic. –
0Özlem Cekic. –. Foto: .

Hvornår har du sidst sagt undskyld til nogen og hvorfor?

Det var, da jeg forleden undskyldte over for min søn, at jeg ikke havde hørt på ham, da vi talte om, hvor længe han måtte være ude at lege om aftenen. Han kritiserede, at jeg ikke havde givet ham en chance for at forklare, hvorfor han syntes, han skulle have lov at være længere ude. Jeg fik sagt undskyld, og vi tog debatten og endte faktisk med at blive enige.

Synes du personligt, det er svært at sige undskyld?

Nej, især ikke hvis jeg ved, jeg har taget fejl. Jeg er også god til at sige undskyld, selvom jeg ikke synes, jeg selv har gjort noget forkert, hvis jeg kan se, at mine udtalelser eller opførsel har såret et andet menneske. Jeg synes, det er tegn på styrke, at man er i stand til at stoppe op og være medmenneskelig.

Er der gået inflation i at sige undskyld?

Det mener jeg ikke. Jeg synes, vi siger alt for lidt undskyld. En undskyldning er også udtryk for, at man sætter sig ind i andre menneskers følelser og situation. Men vi skal huske, at en undskyldning er en god ting, men ikke altid nok.

Özlem Cekic er medlem af Folketinget for SF, partiets psykiatri- og socialordfører.