Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger


Send artiklen Ministre tilgodeser alle i ny lov om homoseksuelle vielser til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministre tilgodeser alle i ny lov om homoseksuelle vielser

Kirkeminister Manu Sareen (R) og social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) sendte her til eftermiddag lovforslag ud om ændringer i henholdsvis lov om medlemskab af folkekirken og ægteskabsloven. foto: Leif Tuxen

Annonce flexblock
flexblock
Forstør Send Print

Præster, der ikke vil vie homoseksuelle, får retten skrevet ind i loven – andre trossamfund får samme mulighed

Kirkeminister Manu Sareen (R) og social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) sendte i går lovforslag ud om ændringer i henholdsvis lov om medlemskab af folkekirken og ægteskabsloven.

”Lovforslagene lander på begge ben. Dels imødekommes det store befolkningsflertal, der gerne ser en mulighed for at homoseksuelle kan indgå ægteskab, dels bliver det muligt for præster i folkekirken, der ikke vil, at blive fritaget.

LÆS OGSÅ: Trossamfund siger nej til vielse af homoseksuelle

Den sidste mulighed fremgår af forslaget til ændring i medlemskabsloven, som omhandler retten til kirkelig betjening,” siger professor i religionsret Lisbet Christoffersen.

Annonce
”Og det er også blevet klart, at biskopperne selvsagt skal skrive de ritualer, ministeren skal have retligt godkendt.”

DOKUMENTATION:  Læs lovforslag om vielse af par af samme køn

Hun er også glad for, at andre trossamfund får samme mulighed, om end det ikke står i en paragraf, men i bemærkningerne.

”Lige den del ville jeg nok spørge lidt til,” siger Lisbet Christoffersen, som synes, at det er superflot, at andre trossamfund for første gang nogensinde inddrages som høringsparter i et lovforslag, som også angår dem.

Et folkekirkemedlem vil stadig have ret til at få stillet en kirke i bopælssognet til rådighed til en kirkelig handling – for eksempel en vielse af et homoseksuelt par. Og det kan ingen præst modsætte sig uanset holdning til vielse af homoseksuelle.

Retsteolog Kristine Garde er også tilfreds.

”Jeg er glad for, at undtagelsen for præster, som ikke vil vie eller velsigne homoseksuelle, nu står i lovforslaget. Så undgår vi diskussionen om kirkens holdning til ritualer,” siger hun.

Oprindelig foreslog et udvalg under daværende kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V), at undtagelsen skulle stå i ritualbogen som en slags forord til ritualet.

”Ritualer er jo en udmøntning af kirkens lære, som skal være i overensstemmelse med bekendelsesskrifterne. Det er et fremmedlegeme at have undtagelsen i ritualbogen, fordi der ikke var enighed om det,” siger hun.

Kirkeministeren har også valgt, at der bliver to ritualer for indgåelse af ægteskab. Det ”gamle” ritual, der nævner mand og kvinde, opretholdes og suppleres med et nyt, der er skrevet til vielse af homoseksuelle. Men også for homoseksuelle bliver der tale om ægteskab.

Registrerede partnere kan ifølge lovforslaget søge om at omdanne benævnelsen ”registrerede partnere” til et ægteskab. Det skal ske i kommunen, og de får derefter mulighed for en velsignelse af ægteskabet.

FACEBOOK: Bliv ven med Kristeligt Dagblad

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
Trådet overblik  |  Fladt overblik

Ministre tilgodeser bestemt ikke alle i ny ægteskabslov

Keld Jensen, publiceret d.18/01 22:24 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ministre tilgodeser alle i ny lov om homoseksuelle vielser
Regeringen findes hermed skyldig i grov børnemishandling idet den krænker de universelle børnerettigheder og voksenpligter, og forvandler ægteskabet til en luksusrettighed for selvretfærdige voksne.

Regeringen og biskopperne opfordres derfor til at gå af.
Link

Testamentet (Guds) har enhver ansvar for bliver opfyldt

Tænk nu efter, publiceret d.18/01 22:51 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ministre tilgodeser alle i ny lov om homoseksuelle vielser
Og det kan ingen præst modsætte sig uanset holdning til vielse af homoseksuelle.


--------------------------------------------------------------------------

Der er mange, der gør sig skyldige i brud af Guds vilje, endda af Biskopperne,Biskopperne står med et stort ansvar for at advare om hvad der venter hør her, hvad Testamentet fra Gud siger

Romerbrevet 1,25-27 hedder det: ”de ombyttede Guds sandhed med løgnen…. deres kvinder ombyttede den naturlige omgang med den unaturlige, ligeledes vendte også mændene sig fra den naturlige omgang med kvinden og optændtes i deres begær efter hverandre, så mænd øvede skamløshed med mænd og pådrog sig den velfortjente løn for deres forvildelse.”Enhver kan endnu nå at angre sin synd, ved Jesus Kristus. Han alene kan befri dig fra - at fortabelsen skal gælde for dig, for bred er den vej der fører til fortabelsen. Der står:
Mattæus 7,13-14 ”Gå ind ad den snævre port; thi vid er den port og bred den vej, som fører til fortabelsen, og mange er de, der går ind ad den; og snæver er den port og trang den vej, som fører til livet, og få er de, der finder den.”
Nu om dage advares der ikke mod fortabelse, hvorfor den brede vej naturligvis bliver mere og mere befolket.
Link

Sv. Ministre tilgodeser bestemt ikke alle i ny ægteskabslov

Keld Jensen, publiceret d.19/01 08:47 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ministre tilgodeser alle i ny lov om homoseksuelle vielser
Gucci Helle´s nye øgenavn:

Den Onde Stedmoder

Det bliver hun nok ikke ærbar af, men det er bestemt heller ikke venligt ment. Hun kan jo evt. prøve at æde nogle lykkepiller og se om det hjælper.

De ugudelige og kristenhadende socialister har helt tydeligt en sindssygelig vrangforestilling om, at det er bedre at lade staten og den Onde Stedmoder´s specialuddannede pædagoger overtage opdragelsen af børnene, så de ikke bliver indoktrineret med de kristnes religiøse virus.

Socialisternes svage punkt:
De mangler rigtige mænd, der kan finde ud af at få en kvinde til at føle sig ærbar.
Link

Bibelens advarselsskilte

Gert, publiceret d.19/01 09:55 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ministre tilgodeser alle i ny lov om homoseksuelle vielser
Kirkeministeren blæser på Bibelens advarselsskilte jvf. Rom.1,25-28 og Jud.1,5-8 og kører hurtigt videre. Samme fremgangsmåde kunne man ikke bruge i trafikken - så ville man hurtigt få røde ører.
Link

Hvad med børnene?

Karenerfaren, publiceret d.19/01 11:37 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ministre tilgodeser alle i ny lov om homoseksuelle vielser
Keld Jensen har sådan set ret i sin indvending: Den nye lov - og deraf følgende lovgivning - gør ægteskabet til en rettighed for voksne. Alt tilrettelagt efter, hvad voksne føler. Børnenes rettigheder underordnes de voksnes..

De øvrige bemærkninger om Helle Thorning o.s.v. er langt ude...

Dog er der i situationen en oplagt risiko for, at staten med tiden vil ønske at overtage ansvaret for børnene. Den "kønsneutrale" idé er beskrevet i romanen "1984". Der var betegnelserne "mor" og "far" af staten bestemt som værende politisk ukorrekte.

Mærkeligt at ønske at undergrave den europæiske kulturs styrke i familiestrukturen på et tidspunkt, hvor andre kulturer, for nogles vedkommende med en problematisk stærk patriarkalsk struktur, står parat til at tage over.
Men den slags tænker "kirkens chef" næppe over
Det her er jo bare fedt!
Link

Sv. Hvad med børnene?

Keld Jensen, publiceret d.19/01 12:18 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ministre tilgodeser alle i ny lov om homoseksuelle vielser
Karenerfaren skrev:

De øvrige bemærkninger om Helle Thorning o.s.v. er langt ude...


Den Onde Stedmoder:
http://grimmstories.com/da/grimm_eventyr/snehvide

Synes du det ville være mere passende, hvis jeg kalder den Onde Stedmoder for Big Brother ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Brother_%28Nineteen_Eighty-Four%29
Link

Om igen Bente Clausen

kirkegængeren, publiceret d.19/01 17:51 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ministre tilgodeser alle i ny lov om homoseksuelle vielser
Nej, vores kirkeminister tilgodeser IKKE alle i en ny lov om homoseksuelle vielser. Han er fuldstændig ligeglad med det store mindretal i Folkekirken og det store mindretal udenfor Folkekirken, som mener at homosekuelt samliv er synd, jf. Guds Ord og Kirkens grundlag Bibelen. Kirkeministeren og et flertal i Danmark vil tvinge den levende og Almægtige Gud til at velsigne, noget som Gud afskyr, anser for synd og som Gud kalder "en vederstyggelighed" jf. 3 Mos 20,13. Også Guds apostle (Paulus) anser homoseksualitet for synd. jf. 1. Kor. 6,9-10. Ifølge Guds Apostel Paulus mister man det evige live, hvis man praktiser sin homoseksualitet og ikke ønsker at stoppe det. Hele Folkekirkens fundament er Jesu og Apostlenes lære og kan ikke være andet, hvis Folkekirken vil være en kristen kirke. Hvis Folkekirken ender med enten at velsigne eller vie homofile, så ophører den med at væren en kristen kirke og så bør de troende kristne forlade den straks. mvh Jan
Link

gå mere i kirke, hr. kirkegænger !

pha, publiceret d.19/01 19:08 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ministre tilgodeser alle i ny lov om homoseksuelle vielser
Kirkegængeren skriver: "Kirkeministeren og et flertal i Danmark vil tvinge den levende og Almægtige Gud til at velsigne, noget som Gud afskyr, anser for synd og som Gud kalder "en vederstyggelighed""

Hvis man ser alt ud fra "Kirkegængerens" bibelsyn, kan han måske have ret - men sådan er virkeligheden jo slet ikke. Hverken minister eller folkets flertal deler pågældendes bibelsyn, og det samme gør sig sandsynligvis gældende for flertallet af præster og biskopper.

Derfor er Kirkegængerens udsagn noget vås, hvis det får lov at stå alene. Måske burde "kirkegængeren" gå noget mere i kirke - vel at mærke hos præster, som han ikke er fuldstændig enig med, det kunne måske oplyse ham og give inspiration til en bredere kristendomsforståelse, en inkluderende kristendom og ikke den sorte ekskluderende kristendom, som han åbenbart er tilhænger af.
Link

Ministre tilgodeser bestemt ikke alle i ny ægteskabslov

Keld Jensen, publiceret d.20/01 04:38 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ministre tilgodeser alle i ny lov om homoseksuelle vielser
Forslagene skal gøre det muligt for par af samme køn at indgå ægteskab.


Okay, men hvis en ung mand gør en ung pige gravid, vil regeringen så give ham ret til at undlade at gøre sin pligt og gifte sig med pigen ?


Lovforslagene følger op på regeringsgrundlaget "Et Danmark, der står sammen" fra oktober 2011, hvor der står: "Regeringen vil give alle medlemmer af den danske folkekirke mulighed for at blive gift i kirken - uanset deres seksuelle orientering."


Alle medlemmer af den danske folkekirke har da hele tiden haft lige stor pligt til at gifte sig uanset deres seksuelle orientering.

Vil regeringen give de etisk orienterede kristne lige så stor mulighed for at løbe fra deres pligter som de seksuelt orienterede homoseksuelle plejer at gøre ?

Derfor får præster i folkekirken mulighed for at sige nej til at foretage vielse eller velsignelse af par af samme køn."


Det gør vel ikke noget, hvis jeg forfører en lesbisk kvindes hustru og bryder deres "ægteskab" ?

Mener regeringen at det er syndigt at bryde et homoseksuelt "ægteskab" ?

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup siger:

"Alle mennesker skal have lov at gifte sig med den, man elsker, hvis det er det, man ønsker. Det skal lovgivningen i et moderne demokrati ikke forhindre, og det er vigtigt, at vi ikke diskriminerer nogen. Derfor vil vi ændre den nuværende ægteskabslovgivning, så par med samme køn får mulighed for at sige ja til hinanden i en kirke.”


Mener KH at det demokratiske flertal har myndighed til at give en far og en mor ret til at løbe fra deres pligt til at elske hinanden og være ét kød ?
Link

Det sidste ord

Gert, publiceret d.20/01 09:01 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ministre tilgodeser alle i ny lov om homoseksuelle vielser
Nu da lovforslaget om homoseksuelle vielser i kirken er blevet fremsat til høring, synes jeg det må være på sin rette plads at HØRE Skriftens ord: "Herren gør folkenes råd til intet, han hindrer folkeslagenes planer. Herrens råd står fast til evig tid, hans planer varer i slægt efter slægt." Sal.33,10-11. Nogen må jo få det sidste ord, enten dem, der leger kirke eller kirkens Herre. Vi får se.
Link
Mere:   1 | 2   Næste

flexblock
flexblock
flexblock

Job på k.dk I samarbejde med Jobzonen

 1. Ny kirketjener pr. 1. juni 2014

  Bellahøj Kirke ? Bellahøj-Utterslev sogn

  Oprettet den: 04-04-2014

 2. Christians Sogns Menighedspleje søger Sognemedhjælper

  Kristeligt Dagblad

  Oprettet den: 01-04-2014

 3. Vil du arbejde og udvikle sammen med frivillige i KFUM og KFUK?

  KFUM og KFUK

  Oprettet den: 14-04-2014

 4. Skoleleder til Skt. Knuds Skole, Aarhus

  Skt. Knuds Skole, Aarhus

  Oprettet den: 07-04-2014

 5. Kordegn ved Sthens kirke

  Sthens kirke

  Oprettet den: 04-04-2014

 6. Kirketjener - Hillerød kirke

  Hillerød Kirke

  Oprettet den: 02-04-2014

Se flere jobmuligheder
flexblock

Læs hele dagens avis

flexblock
Læs alle artikler her på siden samt i vores e-avis og apps - køb adgang for kun 79,- kroner om ugen
» Læs hele avisen her på siden samt i vores e-avis og apps: Få adgang for kun 79,- pr. uge flexblock

flexblock
flexblock
flexblock
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​