Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger


Send artiklen Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel


Bent Lexner, overrabbiner ved Det Mosaiske Trossamfund, afviser at benytte muligheden for at vie homoseksuelle

- Arkiv

Annonce flexblock
flexblock
Forstør Send Print

Selvom alle trossamfund i Danmark nu får mulighed for at vie personer af samme køn, afviser blandt andre Mosaisk Trossamfund og Det Islamiske Troessamfund at benytte sig af muligheden

Lovforslaget, der giver folkekirken og andre trossamfund mulighed for at vie personer af samme køn, modtages foreløbigt afdæmpet af trossamfundene.

Bent Lexner, overrabbiner i Mosaisk Troessamfund i Danmark, vurderer ikke, at den ændrede lovgivning får betydning:

”Den nye lov om, at man kan vie homoseksuelle på linje med personer af forskelligt køn, vil ikke få betydning for os. Vi har ikke og vi vil ikke komme til at foretage den slags vielser,” siger han til Kristeligt Dagblad.

Høringsprocessen om lovforslaget løber frem til 22. februar, og for første gang er det muligt for andre trossamfund end de folkekirkelige at deltage. Men Bent Lexner anser det som meget lidt sandsynligt, at Mosaisk Troessamfund vil deltage i høringsprocessen. Han mener, at kirkeministeren har fremsat et velafbalanceret forslag:

Annonce
”At folkekirken har fundet en løsning, hvor man kan tilgodese alle, virker udmærket. Selvfølgelig kan man altid spørge, om politikerne skal blande sig, men det er jeg jo ikke den rette til at kommentere på,” slutter Bent Lexner.

Også Imran Shah, der er talsmand for Det Islamiske Trossamfund, vurderer, at lovforslaget ikke får den store betydning for trossamfundets medlemmer.

”I Islam er et naturligt ægteskab imellem mand og kvinde det mest naturlige. Det er sådan vi er skabt for hinanden. Vores holdning til homoseksuelle vielser har hele tiden været det samme, og vi kommer ikke til at benytte den mulighed, som lovforslaget giver os,” fortæller Imran Shah.

Han hæfter sig desuden ved, at retten til ikke at foretage vielser af homoseksuelle også er skrevet ind i lovforslaget. Imran Shah kan ikke afvise, at Det Islamiske Trossamfund vil komme med et høringssvar til lovforslaget, som understreger behovet for fritagelsesretten.

Han er ikke den eneste, der sætter et forsigtigt spørgsmålstegn ved, om politikerne skal blande sig i andre danske trossamfunds anliggender.

Tonny Jacobsen, formand for Frikirkenet, mener, at selvom han som frikirkepræst står uden for ”ægteskabet” mellem stat og kirke, er han betænkelig på folkekirkens vegne:

”Vi har i Danmark en lang tradition for, at politikerne ikke blander sig i kirkens indre liv. Den praksis er for mig at se klart tilsidesat i denne sag,” skriver han på sin blog på eftertanke.dk.

Og ligesom Bent Lexner og Imran Shah afslår han at udnytte muligheden for at vie homoseksuelle:

”Jeg har ingen problemer med, at homoseksuelle par får ordnede forhold. Jeg sætter en ære i at møde alle mennesker med respekt, uanset deres køn, alder, seksualitet, etnicitet, sociale status eller tro. (…) Men jeg siger samtidig nej til at vie homoseksuelle. Det følger for mig som en direkte konsekvens af kirkens forpligtelse på sit trosgrundlag,” skriver han blandt andet på bloggen.

Lovforslaget lægger op til, at loven om ægteskab også skal gælde for personer af forskelligt køn. I samme omgang er der fremlagt et andet forslag, der betyder, at præster inden for både folkekirken og andre trossamfund kan sige nej til at vie personer af samme køn.

FACEBOOK: Bliv ven med Kristeligt Dagblad

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
Trådet overblik  |  Fladt overblik

Tak for sobre udtalelser om kønsneutal lov om vielser

Karen J Klint, publiceret d.19/01 16:02 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel
Jeg vil gerne takke Bent Lexner, overrabbiner i Mosaisk Troessamfund i Danmark, Imran Shah, der er talsmand for Det Islamiske Trossamfund og Tonny Jacobsen, formand for Frikirkenet for ovenstående udtalelser, der i god tone viser deres trossamfunds holdninger. Den tone kan jeg godt efterlyse i andres debat her på nettet.
I mange lande er en vielse alene et borgerligt og juridisk anliggende.
Vi har i Danmark udstyret såvel "borgmesterkontoret" og godkendte / anerkendte trossamfund med retten til at fortage vielser. Den ret udnytter mange trossamfund til stor glæde for deres medlemmer. Nu kommer vielsesmyndigheden også til at kunne omfatte homoseksuelle par. Men vi tvinger ingen præst / forkynder hertil. Hverken i eller uden for folkekirken. Vi giver blot en ny mulighed til personer, der i forvejen har retten til at vie par. Siger nogle trossamfund nej tak hertil er det et rent internt anliggende.
Link

Sv. Tak for sobre udtalelser om kønsneutal lov om vielser

Ole Gerstrøm, publiceret d.19/01 17:15 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel
Jeg tror ikke journalisterne var helt sobre, da de arbejdede med denne sag. For de undveg at se på islams strenge regler om bøsser/lesbiske, så de lod Imran Shah snakke udenom. Og imens bliver endog helt unge bøsser hængt fra byggekraner i Iran. Kunne man få Imran Shah til at tage afstand fra dette barbari? Det kunne være interessant at høre.
Link

Politikere eller Gud

Solsort, publiceret d.19/01 17:57 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel
Politikere bestemmer over Folkekirken. Sekulære love og forordninger indføres i Folkekirken.
Men i kirken skal det være Guds ord der gælder. De står i Bibelen.
Jeg har 2 bekendte, der fornylig er konverteret til katolicismen.
For dér kan de være sikre på, at der ikke er nogen slinger i valsen.
Personligt er jeg på nippet til at melde mig ud af Folkekirken.Jeg vil benævne mig selv moderat kristen. Men måske var jeg nået videre, hvis jeg havde fundet noget mere ånd i Folkekirken.
Efter min mening er det en misforståelse at gå imod Guds forordninger, for at tilpasse Folkekirken til masserne. Folkekirken er efterhånden et kultur-og forsamlingshus, og burde ikke længere kalde sig for kirke.
Link

Død bag hængelse.

Slettet bruger, publiceret d.19/01 18:35 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel
Og alligevel er homoseksuelle blevet halshugget, hængt og stenet i moderne Saudi-Arabien og Iran, hvor Muhammed love anvendes mest strengt. Fem andre muslimske lande har dødsstraf i deres regnskab for homoseksuel adfærd. I fortiden, var homofile brændte så godt. Som en imam for nylig udtrykte det, det eneste punkt i teologisk debat om, hvordan gerningsmanden skulle dræbes.
http://www.islam-qa.com/en/ref/84140

Således illustrerer den moralske forvirring, at Islam har med homoseksualitet. Der er flere steder i Koranen, hvor historien om Sodoma gentages, med vægt på ødelæggelsen af byen for homoseksuelle utugt. Også ifølge Serge Trifkovic:

Muhammad’s first successor Abu Bakr (the father of Aisha) had a homosexual burned at the stake. The fourth caliph, Muhammad’s son-in-law Ali, ordered a sodomite thrown from the minaret of a mosque. Others he ordered to be stoned. One of the earliest and most authoritative commentators on the Koran, Ibn ‘Abbas (died 687) blended both approaches into a two-step execution in which “the sodomite should be thrown from the highest building in the town and then stoned.” Later it was decided that if no building were tall enough, the he could be shoved off a cliff. Regardless of the exact method, many jurist argue over the way the punishment should be carried out.
http://wikiislam.net/wiki/Why_terrorism_is_allowed_in_Islam

Selv om nogle muslimske politiske ledere i Vesten sammen med Radikale Venstre i alliancer, at der lejlighedsvis omfatter perifer støtte til homoseksuelles rettigheder og civile organisationer, synes dette at være mere et spørgsmål om hensigtsmæssighed end oprigtig bekymring. Der har aldrig været nogen mærkbar indsats på den del af de muslimske ledere i Vesten for at lindre forholdene for homoseksuelle i islamiske lande oversøiske - såfremt deres indflydelse ville sikkert veje tungere end deres sekulære allierede.

Hvad siger biblen om homosexsuellle ægteskaber.
According to the Bible, marriage is ordained by God to be between a man and a woman (Genesis 2:21-24; Matthew 19:4-6). Gay marriage/same-sex marriage is a perversion of the institution of marriage and an offense to the God who created marriage.
http://www.gotquestions.org/gay-marriage.html

God created the funds of marriage, not politicians. And those who change it are surely not during gods will.
Link

Min tro

Peer Aagaard, publiceret d.22/01 11:55 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel
Kære venner,

Nu skal I bare høre:

Min Gud fortæller mig, at jeg skal nægte at acceptere, at rødhårede gifter sig eller søger Guds velsignelse. Hverken de rødhårede som er født med deres handicap eller dem for hvem en senere hennaskylning har ført til den triste tilstand, kan hos min Gud finde tilgivelse for deres unormalitet.

Men min Gud er en mild Gud. Han fortæller mig, at disse triste skæbner godt kan få lov til at komme i hans kirke, men kun hvis de skjuler deres handicap - eventuelt under en plaid (udleveres i våbenhuset efter først til mølle princippet). Deres røde hår må for Himlens skyld endelig ikke kunne ses!

Selv er jeg imidlertid så stålsat på at forhindre, at disse fortabte rødhårede som har VALGT at leve en tilværelse som unormale, holdes uden for mit kirkelige fællesskab, at jeg har tænkt mig at forlade forsamlingen, hvis man begynder at tillade rødhårede i vores midte. Hvad kunne ikke blive det næste? Afrofrisurer måske? Eller hunde som går nadvergang?

Nej, det eneste som kan gøre disse røde djævle til gode mennesker i mine øjne er, hvis de afsværger deres tilværelse som rødhårede og lover at gå til frisøren og få farvet hår hver gang der viser sig bare en antydning af røde rødder i deres hårbund. Det røde hår må og skal undertrykkes - om det så koster dem både selvrespekt, identitet og integritet.

Kun deres ulykke gør nemlig mig glad.

Amen.
Link

Farvel

Andreas Christian Jensen, publiceret d.22/01 12:07 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel
Solsort skrev:
Personligt er jeg på nippet til at melde mig ud af Folkekirken.Jeg vil benævne mig selv moderat kristen. Men måske var jeg nået videre, hvis jeg havde fundet noget mere ånd i Folkekirken.


Jeg ønsker dig held og lykke. Farvel.

Jeg kan så oplyse dig om, at du sender bare en skriftelig udmeldelse til sognepræsten i sognet eller til kirkekontoret.
Der skal oplyses navn, adresse og cpr og der skal vedlægges dåbsattest, og det udmeldelsen underskrives med navn og dato. Så udskrives en ny attest fra personregisteret, og vupti - du er ude af fællesskabet.
Link

Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel

MBS, publiceret d.22/01 13:30 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel
Peer Aagaard skriver:
Min Gud fortæller mig, at jeg skal nægte at acceptere, at rødhårede gifter sig eller søger Guds velsignelse. Hverken de rødhårede som er født med deres handicap eller dem for hvem en senere hennaskylning har ført til den triste tilstand, kan hos min Gud finde tilgivelse for deres unormalitet.


Du er teologisk på dybt vand her, Peer. Du sidesætter velsignelse med tilgivelse, men er IKKE det samme. Gud kan godt tilgive uden at velsigne! Han kan også velsigne de der synder og tilgive de der synder. Men han kan ikke velsigne synden.

Og for Gud er homoseksualitet en synd, dvs. en måde at leve på som ikke er til menneskets bedste eller i overensstemmelse med skabelsesværkets ide. Men det betyder ikke, at Gud ikke elsker den homoseksuelle!

I 1990'erne gik mange unge kristne rundt med armbånd hvor der stod WWJD? på. Det står for What would Jesus do? Og måske er det her, problematikken med homovielser ligger: Når mennesker skal forsøge med love at vurdere hvad, Jesus mente og hvad han ville gøre.

I den situation må vi, hvis vi ikke skal støtte os til profeter, bruge Biblen som kilde. I den står der ikke om vielsesritualer - for der var man gift, når man lå sammen - men der står, at man ikke skal ligge sammen med en af af samme køn.

Så hvis kirken skal følge Guds ord, og det er vel den kald og opgave, så kan den ikke vie homoseksuelle!
Link

Sv. Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel

britt, publiceret d.22/01 13:50 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel
MBS skrev:
Peer Aagaard skriver: Min Gud fortæller mig, at jeg skal nægte at acceptere, at rødhårede gifter...

Ja, hvad ville Jesus gøre? Sandelig et godt spørgsmål, for i evangelierne står der intet sted, at han fordømte homoseksuelle. Indirekte måske, da han siger at en mand skal forlade sine forældre og holde sig til sin hustru. Her taler han om ægtefæller som mand og kvinde. Det er jo sådan, hans far har skabt os mennesker, så intet andet var bare tilnærmelsesvist aktuelt. Det tror jeg heller ikke, det er i dag, hvis man spørger Jesus. Men her står striden så!
Jeg tror aldrig, Jesus ville afvise et menneske - homoseksuel eller ej - det var ikke hans stil. Hvem som helst der kom til Jesus for at blive velsignet eller helbredt hjalp han og satte fri.
Accepteret og udbredt homoseksuel adfærd har alle dage været et tegn på et dekadent samfund. I vore dage er det endog blevet moderne. Det er da noget man "skal prøve". Det er ret så synd for menneskene.
Link

Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel

MBS, publiceret d.22/01 16:35 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel
Britt skriver:
Jeg tror aldrig, Jesus ville afvise et menneske - homoseksuel eller ej


Det tror jeg heller ikke!

Britt skriver:
Hvem som helst der kom til Jesus for at blive velsignet eller helbredt hjalp han og satte fri.


Ja de blev velsignet og helbredt - så de ikke ville synde mere, men de fik ikke deres syndige liv velsignet. Der er stor forskel!
Link

Sv. Farvel

Solsort, publiceret d.23/01 16:02 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Jøder og muslimer: Lovforslag gør ingen forskel
Andreas Christian Jensen skrev:
Solsort skrev: Personligt er jeg på nippet til at melde mig ud af Folkekirken.Jeg vil benævne...


Andreas Christian Jensen

Hvis man tror på Gud, så forlader man ikke sådan uden videre sit ståsted, som i mit tilfælde er Folkekirken.
Jeg ser hvad der sker rundt om mig. Og jeg ser mennesker der har været medlem af Folkekirken, konvertere til katolicismen (Det kunne måske også have været en anden religion).
Selv er jeg protestant, og det bliver jeg nok ved med at være.
Men ikke som medlem af Folkekirken for enhver pris.

Jeg er medlem af Folkekirken, der af Kirkeministeriet er blevet påbudt at følge en sekulær lov, der står over Guds lov.

Når Gud har meddelt os mennesker, at et ægteskab består af mand og kvinde, og man så, foran alteret indstifter ægteskab mellem to af samme køn, for at de ikke skal lukkes ude af "fællesskabet".
Så synes jeg, at det er meget naturligt, at det sætter nogle tanker i gang.Og hvor finder man så ånden?
Og lige en ting til: Hvis jeg ønsker "hjælp" til noget, så skal jeg nok selv bede om den.
Nu vidste jeg godt nok ikke du fandtes. Men hvad bilder du dig egentlig ind?
Link
Mere:   1 | 2   Næste

flexblock
flexblock
flexblock

Job på k.dk I samarbejde med Jobzonen

 1. Studenterpræst søges

  Aarhus Valgmenighed

  Oprettet den: 26-03-2014

 2. Ny kirketjener pr. 1. juni 2014

  Bellahøj Kirke ? Bellahøj-Utterslev sogn

  Oprettet den: 04-04-2014

 3. Christians Sogns Menighedspleje søger Sognemedhjælper

  Kristeligt Dagblad

  Oprettet den: 01-04-2014

 4. Kordegn ved Sthens kirke

  Sthens kirke

  Oprettet den: 04-04-2014

 5. Skoleleder til Skt. Knuds Skole, Aarhus

  Skt. Knuds Skole, Aarhus

  Oprettet den: 07-04-2014

 6. Sognepræst

  Sct. Peders Pastorat i Århus Stift

  Oprettet den: 08-04-2014

Se flere jobmuligheder
flexblock

Læs hele dagens avis

flexblock
Læs alle artikler her på siden samt i vores e-avis og apps - køb adgang for kun 79,- kroner om ugen
» Læs hele avisen her på siden samt i vores e-avis og apps: Få adgang for kun 79,- pr. uge flexblock

flexblock
container
flexblock
flexblock
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​