Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger


Send artiklen Ghettoprædikat kan snart være fortid til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ghettoprædikat kan snart være fortid

Begrebet ghetto om belastede boligområder står til at blive strøget fra den såkaldte ghettoliste, som Lars Løkke Rasmussen (V) introducerede i 2010. Måske er selve listen også snart fortid. foto: Martin Dam Kristensen/Scanpix Denmark

Annonce flexblock
flexblock
Forstør Send Print

Begrebet ghetto om belastede boligområder står til at blive strøget fra den såkaldte ghettoliste, som Lars Løkke Rasmussen (V) introducerede i 2010. Måske er selve listen også snart fortid

Belastede boligområder som Gellerup i Aarhus, Vollsmose i Odense og Tingbjerg i København samt 25 andre kan snart sige sig fri for at være ghettoer.

I hvert fald hvis det står til boligordførerne for de tre regeringspartier. Kristeligt Dagblad erfarer fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, at regeringspartierne i begyndelsen af marts vil drøfte fremtiden for landets udsatte boligområder, og her ser det stærkt omdiskuterede ghettoprædikat ud til at ryge i den politiske skraldespand – muligvis sammen med listeopgørelsen.

LÆS OGSÅ: Regeringen lover at gøre op med ghettoerne

”De her områder har problemer nok i forvejen, så vores retorik skal tale områderne op i stedet for at stemple dem som ghettoer. Jeg har ingen stålsat holdning til, om der skal være en liste eller ej, men hvis organisationerne ikke synes det og i stedet vil stille andre kriterier op for hjælp til områderne, så fint med mig,” siger Özlem Cekic, social- og boligordfører for SF.

Annonce
De Radikales boligordfører, Liv Holm Andersen, er enig:

”Vi ønsker ikke at bruge ghettobegrebet, for det er efterhånden så belastet, at ordet skaber negative associationer. Det er ’udvalgte boligområder’, for de er udvalgt til en særlig social indsats.”

Listen overlandets belastede boligområder blev lanceret af forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved Folketingets åbning den 5. oktober 2010. I den forbindelse fik boligområderne prædikater som ”stenørkener” og ”huller i danmarkskortet”, og fra Løkke lød det:

”Når brandmænd kun kan komme ind og udføre deres arbejde under politibeskyttelse. Når chikane og kriminalitet er trådt i stedet for respekt. Når parallelle retssystemer vokser frem. Så er værdier som tillid, frihed og ansvar ikke-eksisterende. Det skal vi gøre op med.”

Siden har Socialministeriet løbende opdateret listen. Pr. den 1. oktober optræder 28 boligområder på listen, og ifølge Jesper Nygård, direktør for boligselskabet KAB, er en afskaffelse af ghettobegrebet presserende.

”For mig har det været helt uforståeligt, at det ikke var indlysende logik, at vi, der lejer boligerne ud, har en helt umulig opgave, når en minister med stjerner på skuldrene taler rigtig skidt om områderne. Når man taler om ghettoer, bliver det en selvopfyldende profeti.”

I øjeblikket afgør tre kriterier, om et boligområde havner på listen: andelen af arbejdsløse, lovbrydere og indvandrere. Jesper Nygård vil kassere de to sidste kriterier, for boligselskaberne må hverken screene for etnicitet eller bede om straffeattester. SF’s Özlem Cekic er parat til at ændre kriterierne.

Socialdemokraternes boligordfører, Jan Johansen, vil også have nye kriterier og vil under alle omstændigheder af med ghettobegrebet.

”Jeg vil helst ikke kalde det en ghettoliste, for ghetto giver negative associationer, og om der overhovedet skal være en decideret liste, er jeg lidt kold over for. Men på en eller anden måde skal vi have noget at skele til i forhold til at måle boligområderne.”

FACEBOOK: Bliv ven med Kristeligt Dagblad

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
Trådet overblik  |  Fladt overblik

Udvalgte områder?

Karenerfaren, publiceret d.07/02 11:30 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ghettoprædikat kan snart være fortid
Det kan være en god begyndelse, at afskaffe begrebet ghetto og erstatte det med "udsatte områder" eller endda "udvalgte områder".
Men udvalgt til hvad? Det bliver rigtig spændende at se.
Udvalgt til flere tilskud - forskønnelse af området - mere politi? Ikke meget nyt i det.
Men hvad med at få flere i arbejde?
Hvad med den sociale kontrol og sharia i praksis?
Gælder dansk lov i området, f.eks. for kvinder?

Den hidtidige befolknings kultur og traditioner og kirker skal hele tiden have med krabasken, - men kan tilkomne kulturer og religion overhovedet udsættes for en form for kritik eller fastholdes på et ansvar for noget, "der er godt for Danmark", som vor statsminister hele tiden siger?
Hvad er "godt for Danmark"?

Özlem Cekic kan ikke blive ved med at leve af den negative afstand til den tidligere regering.
Link

Ghettoprædikat kan snart være fortid

Slettet bruger, publiceret d.07/02 13:18 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ghettoprædikat kan snart være fortid
Det er e k s t r e m t positivt i sig selv, at ghetto-begrebet bliver afskaffet. Det er og bliver hovedsagen, for der er ikke tale om ghettoer, men i mange henseender om priviligerede områder. Store lejligheder med store tilskud, og hvor beboerne ofte reelt bor gratis. Det er ikke områderne, der er noget galt med, men indbyggerne.

Når vi siger “ghetto” om et område, siger vi: “Dette er et område, hvor det priviligerede majoritetssamfund stuver de fattige, de stakkels, de hjælpeløse, og de uønskede, sammen.” Så sig aldrig mere “ghetto”.

Problemet er, at områderne bebos af kolonier af vanskelige mennesker. Men det er ikke et ghetto-problem. Lad os dog hjælpe venstrefløjen til at afskaffe dette akademiker-behagende ubegreb. Det ville bedre vis man gav navnet Muslimsk dominerede områder eller sharia zoner, parallelle områder. Uanset hvor mange penge man kaster i det bundløse hul, så er det umuligt at integrere dem, der ikke vil integreres. Integrationsprojekter er pr. definition meningsløse, for hvis udefrakommende gerne vil integreres, så gør de det ganske enkelt selv efter deres egne grund prinsipper, ikke landets. Socialisterne er VILDE med andre menneskers penge, jager rundt for at få fingerne i dem for derefter at dele dem ud til et hav af bundløse huller. Danskerens økonomiske byrde bliver tungere og tungere.
Link

Ghettoer vil altid være ghettoer i danskernes bevidsthed

Ole Brockdorff, publiceret d.07/02 15:20 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ghettoprædikat kan snart være fortid
Ingen politikere på Christiansborg kan løbe fra den ubestridelige historiske kendsgerning, at boligområder som Gellerup i Århus, Vollsmose i Odense, Tingbjerg i København og Askerød i Greve med flere er og bliver renlivede ghettoer på grund af den omfattende kriminalitet, der i årevis er blevet udøvet af u-integrerbare muslimske indvandrere og flygtninge, og dèn sandhed kan ikke elimineres fra offentlighedens bevidsthed ved at omdefinere områderne med fine ord som ”udvalgte boligområder” eller ”socialt udsatte områder”.

Det mest skræmmende aspekt ved den nye regerings forsøg på at fjerne ordet ”ghetto” er den uhyggelige sandhed, at landets politidirektører i realiteten har opgivet at opretholde lov og orden i disse områder, hvor kriminelle muslimer hver dag terroriserer deres egne trosfæller med omvandrende ”holdningspoliti” samt åbenlys terror af etniske danskere med indbrud, chikane, trusler og hærværk, som dokumenteret af dagbladet B.T. i en række aktuelle reportager fra Vollsmose.

SRSF-regeringen ved udmærket godt, at de konstante ildspåsættelser af institutioner, skoler, kulturhuse, affaldscontainere, boligejendomme og etniske danskeres biler, men også de konstante kriminelle overfald på brandfolk, ambulancereddere, politifolk og almindelige etniske danskere, ikke bare forsvinder ved at fjerne ordet ”ghetto” som betegnelse for disse ødelagte boligkvarterer, der for bare 30 år siden var de rene oaser for samtlige beboere.

Man er ganske enkelt i gang med en uhyggelig proces, hvor man som i det fascistiske Sverige vil skabe et ”tavshedens rige” gennem undertrykkelse af løbende informationer om, hvordan et religiøst mindretal af muslimske indvandrere og flygtninge hele tiden behandler den etniske majoritetsbefolkning på racistisk og diskriminerende vis, selvom danskerne har taget socialt og økonomisk samt menneskeligt godt imod dem siden 1983.

I dag har SRSF-regeringen reelt droppet begrebet ”integration” og erstattet det med ordet ”inklusion”, når vi taler om muslimske indvandrere og flygtninge fra hele verden, og man kan med rette stille et spørgsmål til politikerne om, hvornår de har fået det folkelige mandat til at skrotte kravet om integration af muslimer, og hvornår de har modtaget den etniske befolknings opbakning til uden videre, at overgå fra et multietnisk til et multikulturelt samfund.

”Kom her, alle muslimer, kom og bliv inkluderet hos os etniske danskere i vores samfund. I skal naturligvis ikke assimilere jer med os, skønt vi med vores historisk-kulturelle arv gennem århundreder har assimileret os med hinanden gennem et sæt fælles leveregler i det offentlige rum. I er jo troende muslimer – og derfor skal I altid bare respekteres. Uanset jeres adfærd og patriarkalske familietraditioner. Og uanset om I optræder kriminelt overfor vores myndigheder og befolkningen i øvrigt”.

Det er SRSF-regeringens nye motto i udlændingepolitikken.

Ingen ansvarlige politiske og politimæssige myndigheder griber konsekvent ind over for den racisme, diskrimination og kriminalitet, som vi etniske danskere samt de lovlydige integrerede muslimer udsættes for hver dag af en lille gruppe kriminelle u-integrerbare muslimer. Udelukkende fordi de respektive beslutningstagere er lammet af politisk korrekthed, opportunisme, ansvarsløshed og ansvarsforflygtigelse, og derfor synker Danmark mere og mere ned i et multikulturelt ”helvedeshul” med efterfølgende anarki og kaos i de kommende år.

En klog mand sagde engang til mig:

- Ole, du kan aldrig nogensinde tvinge andre mennesker til at kunne lide dig, holde af dig, elske dig, respektere dig mod deres vilje. Hverken mænd eller kvinder. Du kan intimidere dem, true dem, terrorisere dem, og de vil af frygt lade som om de kan lide dig. Men hvad glæde har du af denne adfærd, medmindre du er et menneske, der på grund af fanatisme eller personlig egoisme bare ønsker at gøre andre individer ondt?

Ghettoerne i landets boligområder med titusinder af muslimer er kommet for at blive, og prædikatet ”ghetto” bliver aldrig nogensinde slettet i danskernes bevidsthed, så længe der hersker lovløse tilstande samt religiøse parallelsamfund med sharia-lovgivning i et demokratisk opbygget land med en monokultur gennem 163 år, som nu tromles ned af stærkt religiøse muslimske borgere, der betragter islam som deres lovreligion.

Tænk hvis landets kristne folkekirkepræster gik rundt i hverdagen med en tilfældig udvalgt skare fra menigheden, og ”terroriserede” befolkningen til at leve slavisk efter De 10 Bud i Biblen, for ellers var de ikke gode kristne og ville derfor blive udstødt af det sociale fællesskab eller blive udsat for trusler, hærværk og kriminalitet. Ikke desto mindre tillader vi at muslimske imamer og deres glødende tilhængere gør netop dèt mod deres egne trosfæller anno 2012 – og de integrerede muslimer kan ikke få hjælp nogen steder hos myndighederne.

Men hvad pokker skal nationens fire millioner vælgere gøre, når vores statsstøttede mainstream-medier bestående af både aviser, tv og radio samt de ansvarlige politikere og politimyndigheder, generelt vælger at lukke øjnene for de voldsomme problemer med racistiske og kriminelle muslimer i ghettoerne, i stedet for at praktisere en anstændig politik gående ud på, at opretholde lov og orden baseret på nultolerance over for alle kriminelle mennesker, uanset deres etniske og religiøse baggrund?

Vi er på vej mod opløsning som en selvstændig nation med et kristent homogent folkefærd gennem flere hundrede år, fordi de internationalistiske og multikulturelle politiske magthavere har den opfattelse, at Danmark med sin historisk-kulturelle arv gennem 1000 år, lige så meget tilhører en muslimsk somalier, araber, iraker, pakistaner, afghaner eller hvem som helst andre, der kan finde vej til vores land gennem et professionelt netværk af menneskesmuglere. Ingen respekterer længere danskernes førstefødselsret til deres fædrene jord, skabt af vores forfædre gennem blod, sved, tårer og hårdt arbejde, og beviset for dèn påstand ser man især i de mange ”ghettoer”, som nu altså skal hedde noget andet.

Jeg græder for vores børn og børnebørns fremtid.
Link
flexblock
flexblock
flexblock

Job på k.dk I samarbejde med Jobzonen

 1. Kirketjener - Hillerød kirke

  Hillerød Kirke

  Oprettet den: 02-04-2014

 2. Børne- og ungemedarbejder

  Værløse Sogn

  Oprettet den: 16-04-2014

 3. Administrationschef til KFUM og KFUK

  KFUM og KFUKs Landskontor

  Oprettet den: 14-04-2014

 4. Christians Sogns Menighedspleje søger Sognemedhjælper

  Kristeligt Dagblad

  Oprettet den: 01-04-2014

 5. Skoleleder til Skt. Knuds Skole, Aarhus

  Skt. Knuds Skole, Aarhus

  Oprettet den: 07-04-2014

 6. Kordegn ved Sthens kirke

  Sthens kirke

  Oprettet den: 04-04-2014

Se flere jobmuligheder
flexblock

Læs hele dagens avis

flexblock
Læs alle artikler her på siden samt i vores e-avis og apps - køb adgang for kun 79,- kroner om ugen
» Læs hele avisen her på siden samt i vores e-avis og apps: Få adgang for kun 79,- pr. uge flexblock

flexblock
container
flexblock
flexblock
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​