Sognepræst siger op: Har fået nok af Manu Sareen

En folkekirkepræst i Sydjylland dropper sit job på grund af utilfredshed over kirkeministeren

Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen tager præstens opsigelse med ro. Alle præster er frie til at søge et andet job, understreger han.
Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen tager præstens opsigelse med ro. Alle præster er frie til at søge et andet job, understreger han. Foto: Søren Staal.

Tidligere på ugen var det Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby, der forlod folkekirken i protest mod kirkeminister Manu Sareen (R). Og nu følger sognepræst i Hejnsvig og Vesterhede Frands N. Pedersen efter.

Ved søndagens gudstjeneste delte han en løbeseddel rundt til menigheden. Her stod det klart, at han havde fået nok af kirkeministeren og nu sagde sit job op.

"Kirkeministeren er den direkte årsag til det," siger Frands N. Pedersen til Jydske Vestkysten.

Opsigelsen kommer efter, at 12 præster i sidste uge gav udtryk for deres frustrationer over kirkeministeren i Jyske Vestkysten. De beskylder ham blandt andet for at drive folkekirken som en forvaltning frem for som et trossamfund.

Det er særligt udsigten til vielser af homoseksuelle, der har vakt vrede blandt præsterne.

LÆS OGSÅ: DF-politiker forlader folkekirken i protest mod Manu Sareen

Men Frands N. Pedersens opsigelse skyldes ikke kun vielser af homoseksuelle, understreger han over for Jyske Vestkysten:

"Jeg kan ikke affinde mig med at præster bliver nedgjort, fordi de har en anden mening end flertallet. Jeg føler ikke jeg kan være med mere, hvis jeg bliver sat i miskredit af min chef, kirkeministeren, fordi jeg har meninger ud fra Bibelen," siger han.

Frands N. Pedersen har allerede fået nyt job - han skal være præst for en frimenighed i Silkeborg.

Manu Sareen tager opsigelsen med ro:

"Præster har ligesom alle andre frihed til at søge et andet job," siger ministeren.