Overraskende møde med det russiske køkken

Et besøg på en russisk restaurant fik mine fordomme til at smuldre

Blinis med laks er en af de retter, som gør det russiske køkken langt bedre end sit rygte.
Blinis med laks er en af de retter, som gør det russiske køkken langt bedre end sit rygte. . Foto: Leif Tuxen.

Mit kendskab til det russiske køkken var indtil et restaurantbesøg, som jeg vender tilbage til, præget af fordomme. For var det ikke noget med langtidskogt kål, tunge supper og tynd te fra samovarer?

Jeg mente også, at jeg havde noget at have fordommene i, for jeg havde i sin tid været på studietur med min gymnasieklasse til Moskva. Her boede vi på et stort hotel ved Den Røde Plads, og to gange om dagen fik vi serveret fire retter mad.

LÆS OGSÅ: Konkurrencevindere: Her er læsernes bedste påskedesserter

Maden var såmænd ikke dårlig. Slet ikke. Den var bare tung, og så blev den serveret på måder, som jeg hverken før eller siden er blevet præsenteret for. For eksempel fik vi en dag en sammenkogt ret med skinkekød i flødesovs. Næste dag fik vi lever i samme slags flødesovs, og på tredjedagen kunne jeg i selvsamme sovs genkende stykker af både lever og skinkekød.

En anelse skeptisk var jeg derfor, da jeg for nogle år siden besøgte en kollegiekammerat, der bor i Tallinn i Estland, og som begejstret forslog, at vi skulle spise på en ny og populær russisk restaurant.

Jeg gik med ind på restauranten uden de store forventninger, og med hjælp fra min medspiser fik jeg stavet mig igennem menukortet. Da vi kom til blinis på menukortet, tænkte jeg, at det da ikke kunne gå helt galt.

I mit hoved var blinis synonymt med små boghvedepandekager, stenbiderrogn, cremefraiche, hakket rødløg og dild. Stor var min overraskelse derfor, da en tjener satte en tallerken foran mig med en flad, sammenfoldet pandekage, som var toppet med nogle strimler røget laks. Cremefraichen, rødløget og dilden var der dog også.

Da forretten var serveret, kom tjeneren med to vandglas og skænkede os nogle solide vodkaer. Og nej, hvor den blanding smagte godt. Efter forretten blev mine fordomme om det russiske køkken sat på en alvorlig prøve, og forsvundet var de nærmest, da jeg havde spist min hovedret, som var en smørberiget kylling Kiev, der er kyllingebryst farseret med kryddersmør og stegt med rasp. Jeg nød hver en mundfuld. Efter den bløde og cremede russiske is forstod jeg slet ikke, hvorfor det russiske køkken ikke for længst er blevet et af de toneangivende verdenskøkkener.

Siden er jeg blevet gjort opmærksom på, at blinis såmænd bare er det russiske ord for pandekager, og derfor var det ikke så mærkeligt, at jeg fik serveret en almindelig pandekage som forret hin aften i Tallinn. En lille krølle på historien er, at mange ukrainere anser pandekagen for at være en ukrainsk opfindelse, som blev overtaget af franskmændene efter Napoleons invasion.

Siden har jeg selv rekonstrueret opskriften på forretten fra den russiske restaurant.