Præsts barnebarn krænket over penis-satire

DR's satireprogram Rytteriet er blevet stævnet efter omskrivning af sang af pastor Wilhelm Gregersen

Rytteriet-skuespillerne Martin Buch og Rasmus Botoft trues nu med sagsanlæg efter satireversion af præsts kendte sang. Her ses de to i deres kendte roller som snobberne Poul og Fritz.
Rytteriet-skuespillerne Martin Buch og Rasmus Botoft trues nu med sagsanlæg efter satireversion af præsts kendte sang. Her ses de to i deres kendte roller som snobberne Poul og Fritz. Foto: Michael Bothager Denmark.

En 100 år gammel sang er nu blevet genstand for strid mellem DR og barnebarnet til en nu afdød præst, pastor Wilhelm Gregersen.

Sangen "Der er noget i luften", skrevet af pastor Wilhelm Gregersen i 1911, er nemlig blevet brugt i satore-programmet Rytteriet på DR.

LÆS OGSÅ: Satire-præster skal profilere sogne-indsamling

I programmet indgår en fast sketch, hvor kendte danske sange får indsat ordet "penis". Og det skete så også for Gregersens kendte sang, som i Rytteriets version blev til "Der er noget i penis, jeg ved ikke hvad".

DOKUMENTATION: Se satire-versionen af "Der er noget i luften"

Men at omskrive sangen på den måde, er smagløst og modbydeligt, lyder det nu fra Wilhelm Gregersens barnebarn, Ulf Gregers Andersen, som ifølge Ekstra Bladet nu har stævnet DR.

"Rytteriet og DR krænker min morfar, pastor Vilhelm Gregersens ære", siger Ulf Gregers Andersen ifølge Ekstra Bladet.

Skuespiller Rasmus Botoft, som sammen med kollegaen Martin Buch udgør Rytteriet, undskylder:

»Vi er meget kede af, at Vilhelm Gregersens barnebarn er blevet ked af det. Vi syntes bare, det var en kærlig lille joke. Det er fis og ballade. Vi har ikke haft til hensigt at støde nogen eller ødelægge nogen sange«.

Wilhelm Gregersen var præst ved Hornslet Kirke fra 1897 til 1918 og døde i 1929.