KOMMENTAR: Hvor er interessen for israelske terrorofre?

Israels viceambassadør kritiserer Folkekirkens Nødhjælp for at skabe had og fjendtlighed med mur-protest

Denne mur opstillet af Folkekirkens Nødhjælp på årets Roskilde Festival animerer til fjendtlighed og had mod Israel, skriver Israels viceambassadør . –
Denne mur opstillet af Folkekirkens Nødhjælp på årets Roskilde Festival animerer til fjendtlighed og had mod Israel, skriver Israels viceambassadør . –. Foto: Torben Christensen.

DET MÅ VÆKKE undren blandt mange danskere, når Roskilde Festival i disse dage opfører en model af det israelske sikkerhedshegn.

Roskilde Festival er kendt verden over for sin unikke stemning og fællesskab, men det vælger festivalen nu at kaste vrag på ved sammen med Folkekirkens Nødhjælp politisk helt entydigt at vælge side i den israelsk-palæstinensiske konflikt på trods af festivalens forblommede forsikringer om det modsatte.

LÆS OGSÅ: Kommentar: Folkekirkens Nødhjælp må finde sig i modsigelser

Dette PR-stunt vil ikke skabe større forståelse for den humanitære situation, men blot animere til mere fjendtlighed og had mod Israel, præcis som det var tilfældet i 2004 på festivalen, på trods af hvad de ansvarlige hævder. Hvis Roskilde Festival og Folkekirkens Nødhjælp ikke ønskede at tage stilling politisk, kunne de have valgt at informere om baggrunden for konstruktionen af sikkerhedshegnet i 2003, nemlig de palæstinensiske selvmordsbombere, som siden september 2000 havde dræbt 293 israelere og såret 1950 mænd, kvinder og børn i busser, shoppingcentre og caféer.

I dag beskytter sikkerhedsbarrieren stort set civile israelere mod at blive ofre for et sådant barbari.

Havde Roskilde Festival og Folkekirkens Nødhjælp valgt også at fokusere på dette og i øvrigt denne verdens mange andre ulykkelige konflikter, kunne arrangørerne sandsynligvis bedre udtrykke oprigtig interesse i humanitære problemstillinger.