Politiker rev Det Nye Testamente i stykker

En provokation skal gengældes med en provokation. Det er den israelske politiker Michael Ben Aris umiddelbare forklaring på, hvorfor han tidligere i denne uge valgte at rive Det Nye Testamente i stykker på sit kontor i det israelske parlament, Knesset, foran en række israelske fotografer

Det israelske bibelselskab havde selv udleveret Det Nye Testamente til parlamentets medlemmer
Det israelske bibelselskab havde selv udleveret Det Nye Testamente til parlamentets medlemmer.

At Det Nye Testamente nåede frem til Michael Ben Aris kontor er en provokation. Og det kræver det rette svar, siger Michael Ben Aris talsmand, Itamar Ben Gvir, til Kristeligt Dagblad.

LÆS OGSÅ: Muren, der overskred den grønne linje

Michael Ben Ari, der tilhører det højreorienterede Nationalt Enhedsparti, og Knessets andre 119 medlemmer havde fået Det Nye Testamente tilsendt af Victor Kalisher fra Israels bibelselskab. Ifølge sidstnævnte var det dog ikke ment som en provokation.

I et nyhedsbrev forklarer Kalisher, at han har sendt biblerne til de israelske parlamentarikere, efter at premierminister Benjamin Netanyahu reagerede positivt på det eksemplar, som Kalisher havde sendt til ham. Netanyahu har sagt offentligt, at han vil inddrage det nye hebraisksprogede Nye Testamente i de bibelstudier, han holder i sit private hjem. Men så imødekommende bør jøder ikke være over for den slags, siger Itamar Ben Gvir.

Tænk på, hvor mange jøder der er blevet dræbt og forfulgt på grund af den bog. Det eneste rigtige er at smide den i skraldespanden, siger han.

Itamar Ben Gvir mener ikke, at destruktionen af Det Nye Testamente kan sammenlignes med de hellige jødiske skrifter, der er blevet brændt gennem historien, og som var en del af overgreb mod jøder.

Her er Bodil Skjøtt, generalsekretær for Israels-Missionen, ikke enig.

Ødelæggelsen af Bibelen er et udtryk for manglende respekt. Om den bliver brændt eller revet i stykker, er det samme. Det er en meget beklagelig handling, siger hun.