Se video og billeder: Topløs aktivist overfalder russisk kirkeleder

Lederen af den russisk-ortodokse kirke blev mødt af fremstormende, topløs aktivist i Kijevs lufthavn. Kvinden fra den feministiske gruppe Femen er blevet idømt 15 dages fængsel

Forår i Nexø. Foto: Fin Theede
Forår i Nexø. Foto: Fin Theede. Foto: INNA SOKOLOVSKAYA Denmark.

En feministisk aktivist fra den ukrainske gruppe Femen forsøgte i sidste uge at angribe lederen af den russisk-ortodokse kirke, Patriark Kirill, i Kijevs lufthavn i Ukraine.

Patriark Kirill var netop landet i lufthavnen, da en topløs kvinde kom farende imod ham, mens hun råbte "forsvind". På ryggen af aktivisten stod der "Kill Kirill" (dræb Kirill, red.) malet med sorte bogstaver.

LÆS OGSÅ: Det hellige Rusland i dag

Patriarkens folk nåede at standse kvinden ganske få meter foran Kirill. Demonstrationen mod kirkelederen har kostet kvinden 15 dages fængsel.

Femen beskylder i en udtalelse på deres blog Kirill for at skade Ukraines interesser ved at forsøge at trække landet ind i en union med Rusland. Samtidig beskylder gruppen kirken for at støtte ulovlige anholdelser af anti-Putin aktivister - med en reference til den verserende retssag mod punk-gruppen Pussy Riot, der blev anholdt for en demonstration i Frelseren Kristus-kirken i Moskva i februar. Det skriver The Moscow Times.

Kirill var på et tredages besøg i Ukraine for at fejre en fælles russiske og ukrainske helligdag. Den russisk-ortodokse kirke kalder episoden i lufthavnen for skamfuld.

LÆS OGSÅ: Putins parti vil skærpe straffen for at fornærme kirken

"Det er meget beklageligt at folk forsøger at kaste skygger over Kirills besøg i Ukraine med sådanne løjer," siger patriarkens pressechef Alexander Volkov til det russiske nyhedsbureau Interfax. Han tilføjer, at en sådan episode signalere "en dyb spirituel krise i visse dele af samfundet."

Den feministiske gruppe har gjort de topløse demonstrationer til deres varemærke. Gruppen har blandt andet demonstreret uden tøj på Peterspladsen i Vatikanet. Under EM i fodbold tidligere på sommeren blev de kendte for deres "strip it"-protester, hvor en kvinde i bar overkrop forsøgte at stjæle EM-pokalen.

LÆS OGSÅ: Topløs forsøger at få fat i EM-pokal

En duft af forår. Hund og mælkebøtter står ved Brabrand Sø ved Århus. Foto: Stig Hansen
En duft af forår. Hund og mælkebøtter står ved Brabrand Sø ved Århus. Foto: Stig Hansen Foto: Photo ITAR-TASS Denmark
Krokus i Frederiksberg Have. Foto: Nina Nymark Horne
Krokus i Frederiksberg Have. Foto: Nina Nymark Horne Foto: Photo ITAR-TASS Denmark
Foto: Dan Petersen
Foto: Dan Petersen Foto: RIA NOVOSTI ???? ???? Denmark
Anemoner i skovbund. Foto: Dan Petersen
Anemoner i skovbund. Foto: Dan Petersen Foto: - Denmark