Bispekandidat: Nej til licensbetalt fest for falsk profet

DR's ramadan-dækning er en fest for en falsk profets krigslykke, skriver kandidat til bispeembedet i Haderslev Stift Jesper Bacher

Sognepræst Jesper Bacher er utilfreds med, at DR arrangerer stor fest i anledning af den muslimske højtid eid. -
Sognepræst Jesper Bacher er utilfreds med, at DR arrangerer stor fest i anledning af den muslimske højtid eid. -. Foto: Privatfoto.

I den kommende tid markerer DR den muslimske højtid eid med omfattende dækning og afholdelse af en stor eid-fest. Direktør i DR Morten Hesseldahl har i den forbindelse skrevet, at P3 vil forsøge at gøre eid til en fest, der inkluderer os alle.

LÆS OGSÅ: Winkel Holm: ramadanfest på DR skaber religiøs ubalance

Jeg anfægter ikke DRs ret, ja, pligt til at skildre islam og muslimerne som del af den danske og globale virkelighed, men er det virkelig DRs opgave ligefrem at holde eid-fest og forsøge at inkludere folk i hin højtid?

Så vidt jeg er orienteret, fejrede man den første eid efter Muhammeds sejr i slaget ved Badr i 624. Er det en oplagt baggrund for en dansk folkefest, at Muhammed triumferede over sine fjender? Den muslimske succes på slagmarkerne har i århundredernes løb betydet, at kirken i Mellemøsten og Nordafrika er blevet decimeret, og da det gik bedst, stod Muhammeds efterfølgere foran Wiens porte.

LÆS OGSÅ: "Eid-satsningen er et harmløst arrangement"

Jeg har i hvert fald ikke lyst til at feste med forbindelse til en falsk profets krigslykke, men muslimerne må selvfølgelig feste, som de finder godt. Anderledes sværere er det at forlige sig med, at DR i den grad vil bruge sendeflade og licensmidler på at være tjener og vært for eid-højtiden.

Det forekommer mere islamservicerende end public service.


JESPER BACHER er sognepræst i Tirsted-Vejleby-Hillested-Skørringe Pastorat og bispekandidat i Haderslev Stift, Rubbeløkkevej 10, Rødby