Ups! Historisk Jesus-freske ødelagt af 80-årig kvinde

Sognebarn ville fikse slidt maleri af Jesus. Nu ligner han 'en behåret abe', lyder det fra journalist

Fra Jesus til behåret abe. Det er ifølge korrespondent resultatet af en 80-årig kvindes forsøg på at restaurere Jesus-freske.
Fra Jesus til behåret abe. Det er ifølge korrespondent resultatet af en 80-årig kvindes forsøg på at restaurere Jesus-freske. Foto: - Denmark.

Det var formentligt med de bedste intentioner, at en 80-årig kvinde forleden greb penslen for at pifte en slidt Jesus-freske op.

Men i kirken Santuario de la Misericordia i den spanske by Zaragosa, hvor den mere end 100 år gamle-freske hænger, er man mindre begejstrede for kvindens handlekraft.

LÆS OGSÅ: 5 centrale Jesus-billeder

De kunstneriske evner stod nemlig ikke mål med ambitionerne, og resultatet blev, at Jesus i dag mest af alt ligner "en behåret abe i en dårligt passende tunika", som BBC-korrespondenten Christian Fraser beskriver det.

Den pågældende freske, der bærer titlen "Ecce Homo", er skabt af Elias Garcia Martinez, og ifølge myndighederne i Zaragosa vil man nu undersøge muligheden for at rette op på kvindens penselstrøg.

"Jeg tror, hun havde gode hensigter. I næste uge mødes hun med en ekspert og kan så forklare, hvilke materialer, hun har brugt. Hvis vi ikke kan reparere, vil vi formentligt dække væggen med et billede af maleriet", siger Juan Maria Ojeda, som har ansvaret for bevarelse af Zaragosas kulturværdier.