Københavns Kommune bad jødisk forening om ikke at flage

Jøder i hovedstaden blev af Københavns Kommune opfordret til ikke at vise det israelske flag under Nørrebros mangfoldighedsfestival af frygt for, at det ville virke provokerende.

TaskForce Inklusion ved Københavns Kommune opfordrede jødisk forening til ikke at flage under festival, fordi man vurderede, at disse minoriteter var særligt udsatte.
TaskForce Inklusion ved Københavns Kommune opfordrede jødisk forening til ikke at flage under festival, fordi man vurderede, at disse minoriteter var særligt udsatte.

Da Nørrebro i september fejrede den kulturelle mangfoldighed blandt minoriteter i landet, var ikke alle flag lige velkomne.

Til den såkaldte Smag Verden Mangfoldighedsfest" på Nørrebro opfordrede Københavns Kommune nemlig den jødiske forening til ikke at flage synligt af frygt for, at det ville kunne føre til sammenstød mellem den jødiske forening og muslimske og venstreradikale grupperinger.

Vi fik at vide, at vi helst ikke måtte flage synligt, men hvordan kan man flage usynligt, siger Malgorzata H. Hansen, som er repræsentant for den jødiske forening, til Berlingske.

I Københavns Kommune var TaskForce Inklusion den afdeling, som etablerede samarbejdet med de deltagende grupper i september.

LÆS OGSÅ: Museumschef: Nationale flag splitter befolkningen

Herfra lyder forklaringen, at kommunen har opfordret enkelte foreninger ud over den jødiske til ikke at flage, fordi man vurderede, at disse minoriteter var særligt udsatte.

Det er ikke sådan, at der er en flagpolitik. Det er blevet nævnt for særlige foreninger, hvor deres flag kan virke provokerende for nogen, så det er altså af sikkerhedsmæssige årsager, forklarer Pernille Kjeldgaard, kontorchef hos TaskForce Inklusion til Berlingske.

Formanden for Dansk Zionistforbund, Max Meyer, finder det uheldigt, at der ikke gælder samme regler for alle deltagende grupper og opfordrer til, at der i fremtiden skal gælde ens regler for alle deltagere.

Læs hele artiklen her