Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger


Send artiklen Debattør: Jøder chikaneres i København til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debattør: Jøder chikaneres i København

Helene Jensen er bekymret over, at Integrationsborgmester fraråder flagning med israelsk flag til mangfoldighedsfest. Hun mener jøder diskrimineres i København foto: Colourbox

Annonce flexblock
flexblock

Fakta

Om forfatteren

Helene Jensen bor i København
Læs mere
flexblock
Forstør Send Print

Helene Jensen har som Israelsympatisør oplevet flere ubehagelige episoder i København. Hun mener Rådhusets politikere diskriminerer jøder ved at fraråde flagning med israelsk flag.

Jeg er dybt chokeret over at høre, at jøderne – fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune med borgmester Anna Mee Allerslev (R) som ansvarlig – blev frarådet at flage med det israelske flag til Mangfoldighedsfesten på Nørrebro i september. Det er en antidemokratisk og diskriminerende handling.

Det bekymrer mig i høj grad, at jøderne i København gennem mange år og i stigende omfang udsættes for chikane af forskellig slags af primært arabiske indvandrergrupperinger.

Det er ikke kun som jøde, det er svært. Også som Israelsympatisør risikerer man hadske handlinger, hvis man ytrer sig nuanceret om Israel. Jeg kender flere, der eksempelvis ikke tør skrive læserbreve på grund af trusler.

Jeg personligt har fået kastet sten efter mig i Titanparken på Nørrebro – jeg havde en davidsstjerne om halsen.

Annonce
Jeg har fået smadret min cykel på Israels Plads, da jeg sad fredeligt på en bænk med et lille undseligt israelsk plasticflag. Jeg er blevet smidt ud af en grønthandel i Nordvestkvarteret med beskeden: ”Jeg handler ikke med jøder.” Jeg havde også her en davidsstjerne om halsen. Jeg har fået smidt jord i ansigtet, er blevet kaldt ”nazisvin” og ”luder” af arabere samt fået halshugningssignalet.

Dette er udvalgte hændelser gennem de seneste ni år. Jeg vil gerne pointere, at jeg aldrig har provokeret eller angrebet nogen. Jeg ønsker blot som borger at have de smykker på med de symboler, jeg ønsker, at flage med det flag, jeg ønsker, og i det hele taget ytre mig på fredelig vis.

Alt dette her er ikke bare et problem for jøder og Israel-sympatisører. Det er også et kæmpe demokratisk problem for København og i Danmark!

At man bliver mødt med racisme fra arabiske grupperinger, er virkelig trist, men at politikere som Anna Mee Allerslev nu går forrest, er direkte – ja, jeg mangler simpelthen ord!

Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at jøder her i København er fredelige mennesker, der aldrig har angrebet nogen.

Her er en opfordring til integrationsborgmesteren: Se at få fat i de arabiske grupperinger, der udøver racisme mod jøder i vores by, og få gjort noget ved problemet. Lad dig aldrig kue i forhold til vores alles demokratiske rettigheder, og lad derfor være med nogensinde at fraråde jøderne at flage med det israelske flag. Det er, som det fremgår, ikke dem, der er problemet.

Helene Jensen bor i København

FACEBOOK: Bliv ven med Kristeligt Dagblad

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
Trådet overblik  |  Fladt overblik

Bland dig hellere i mængden!

nobody knew, publiceret d.13/11 14:04 (for 1 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Debattør: Jøder chikaneres i København
Jeg kan godt gå rundt med et Israel-badge, hvis jeg keder mig!
Link

Debattør: Jøder chikaneres i København

Roland, publiceret d.13/11 14:25 (for 1 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Debattør: Jøder chikaneres i København
Der stod i Politiken i går - citat:
Vagtchef: »Jeg ville nok ikke have gjort det«
Her mente Nordsjællands politi ikke, at det var en smart beslutning fra TV 2's side, da de aflagde boligforeningen et besøg.

»Man vælger at køre ind i et højspændt område. Man kan jo diskutere, om det er klogt, det vil jeg ikke gøre mig klog på. Jeg ville nok ikke have gjort det«, sagde vagtchef Dan Houtved fra Nordsjællands Politi til bt.dk i går.
citat slut.

En sådan udmelding fra politiets side siger noget om en eftergivende slaphed der vil føre til værre tilstande i Danmark. Helt i tråd med Anna Mee Allerslevs (R) vattede holdnng.
Link

Skandale at jøder chikaneres

Nick, publiceret d.13/11 21:03 (for 1 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Debattør: Jøder chikaneres i København
Det er skammeligt at jøder ikke kan gå frit rundt i København med symboler på deres religion, og det virker unægteligt som om, at det stort set kun er yderligtgående muslimer, der står bag dette. Vrede over Israels politik er absolut ingen undskyldning for at genere jøder her i København.
Anne Mee Allerslev og hendes forvaltning er en skamplet på byen. Føj!
Link

Helene Jensen

Vivi Marie, publiceret d.13/11 21:11 (for 1 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Debattør: Jøder chikaneres i København
Du har skrevet en meget fin artikel;
egentlig tror jeg, at det handler om, at for få danskere behersker at forklare folk, hvorfra troen stammer: Helt fra Abraham er nogle efterkommere af Ismael, andre er ved troen "Isak-efterkommere".
Fortæller man videre over Jakob, der gravede Sykars brønd, dernæst overspringer mere end 1500 år og atter går frem til Sykars, "Jakobs" brønd (i Johs. Evg. kap 4), hvor Jesus taler med kvinden, som kom ud for at hente vand ved brønden, ja, da har jeg fra uge 29 2011, på Lille Torv ved MAGASIN i Århus erfaring for, at alle etniske grupper lod Det israelse Flag stå fredeligt side om side med et større Dannebrogsflag.
Ja, LØRDAG DEN 23. JULI 2011 KL. 14 LAGDE SÅMÆND INGEN MÆRKE TIL HVERKEN det Israelske eller det Danske, kun det norske flag på halv stang.
Alle (i snesevis) lyttede til sangen: "Altid frejdig, når du går, veje Gud tør kende, selv om du til målet når, først ved verdens ende" og:
"Aldrig ræd for mørkets magt,
stjernerne vil lyse,
med et Fader Vor i pagt,
skal du aldrig gyse!"

V.h. Thyge Rasmussen, 26 24 44 04
Link

Debattør: Jøder chikaneres i København

nielsen, publiceret d.13/11 22:05 (for 1 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Debattør: Jøder chikaneres i København
Denne nævnte situation er løbende blevet forværret,
fordi et stort dansk flertal bliver ved med at tolerere - endda forsvare - muslimers ret til at dyrke/vise deres religion
alle vegne og hele pakken, også dét, at jøder og kristne anses for at være vantro - Allah er jo DEN STØRSTE,
så de kan føle sig i deres gode ret til at vise deres foragt med ord og vold mod disse.

http://politiken.dk/udland/ECE1809423/toulouse-terroristens-bror-vi-blev-opdraget-til-at-hade-joeder/

Selv en seriøs debat om konflikten i Israel og de palæstinensiske selvstyre-områder
er næsten umulig at føre i dagens Danmark!
Link

Debattør: Jøder chikaneres i København

nielsen, publiceret d.13/11 22:07 (for 1 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Debattør: Jøder chikaneres i København
http://politiken.dk/udland/ECE1809423/toulouse-terroristens-bror-vi-blev-op...
Link

Et folk lagt for had

jørn nielsen, publiceret d.14/11 15:32 (for 1 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Debattør: Jøder chikaneres i København
Helle Jensen står ikke alene. Jeg deler hendes smerte. Israel, dvs. det jødiske folk, blev for nogle år siden udskreget som trussel for verdensfreden. DK er med i det hylekor, og derfor rapporter om chikane af jøder ikke undre.

Det er ikke nogen trøst, at det ikke bliver bedre. Men det er en stor trøst, at den evige Gud, Israels Gud, har sin egen blueprint liggende klar for Israels folk. Den implementeres i Hans time. Hvor mange tænker mon over, at Bibelen har kortlagt Israels historie i fortid, nutid og fremtid. Læs selv Romerbrevets kap. 9, 10 og 11 og se selv! Med andre ord: Hverken det antijødiske FN, arabiske naboer eller ynkelige lille Danmark får det sidste ord. Nej, det gør Han, hvis råd står fast med Messias, vor Herre Jesus Kristus, som det lysende og frelsende midtpunkt! - Jørn Nielsen, Næstved - jhn@paradis.dk
Link

Debattør: Jøder chikaneres i København

Bossov Lars-bo, publiceret d.14/11 17:43 (for 1 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Debattør: Jøder chikaneres i København
Selvom danske jøder er fredelige mennesker valgte Kristeligt Dagblad forleden dag at illustrere en tosides artikel om israelske jøder og Auschwitz med Davidsstjerne- og Hagekorsfaner i samme opsætning.
Egentlig en interessant forestilling.
Link

Islam er ikke religion

Krebs-Krabbe, publiceret d.14/11 19:27 (for 1 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Debattør: Jøder chikaneres i København
Nu er fatcs jo det, at islam intet har med religion at gøre, men er tværtom en fundamentalistisk politisk erobrings-ideologi = nazismen og stalinismen. Dette bekræfter både koran og hadith´r så rigeligt.

Man kalder det blot for religion, for ligesom at legitimere ideologien.
Link

Radikale glasklokkepolitikere

Clausny, publiceret d.16/11 22:28 (for 1 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Debattør: Jøder chikaneres i København
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune aner ikke hvad religion er. De kender ikke kristendommen. De kender heller ikke islam. I det hele taget er det højest mærkværdigt, at en sådan flok, som er opvokset i en radikal glasklokke, kan føre sig frem som eksperter i integration. De har ingen vidensbalast og undgår derfor enhver debat. Alt hvad de kan er at fremføre mærkværdige udtalelser, som applauderes af deres bagland i glasklokken. Når det kommer til argumenter og virkelig debat, flygter de langt væk. Deres uvidenhed skulle jo nødigt åbenbares.
Link
Mere:   1 | 2 | 3   Næste

flexblock
flexblock
flexblock

Job på k.dk I samarbejde med Jobzonen

 1. Studenterpræst søges

  Aarhus Valgmenighed

  Oprettet den: 26-03-2014

 2. Kirkemusiker og lovsangsleder

  Bethlehemskirken

  Oprettet den: 25-03-2014

 3. Christians Sogns Menighedspleje søger Sognemedhjælper

  Kristeligt Dagblad

  Oprettet den: 01-04-2014

 4. Vil du arbejde og udvikle sammen med frivillige i KFUM og KFUK?

  KFUM og KFUK

  Oprettet den: 14-04-2014

 5. Sognepræst

  Sct. Peders Pastorat i Århus Stift

  Oprettet den: 08-04-2014

 6. Børne- og ungemedarbejder

  Værløse Sogn

  Oprettet den: 16-04-2014

Se flere jobmuligheder
flexblock

Læs hele dagens avis

flexblock
Læs alle artikler her på siden samt i vores e-avis og apps - køb adgang for kun 79,- kroner om ugen
» Læs hele avisen her på siden samt i vores e-avis og apps: Få adgang for kun 79,- pr. uge flexblock

flexblock
container
flexblock
flexblock
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​