Tid til julekalender på tv

På DR er det "Julestjerner", på TV2 er det "Jul i Valhal" for børn og "The Julekalender" for de voksne. Der blev i lørdags taget hul på julekalenderne

Steen Rasmussen og Michael Wikke har udformet julekalenderen "julestjerner".
Steen Rasmussen og Michael Wikke har udformet julekalenderen "julestjerner". Foto: .

Den første julesne er faldet. Det er blevet tid til at sætte julepynten i vinduet, bage brunkager og pebernødder og tænde for fjernsynet hver aften for at følge med i de forskellige julekalendere. En hyggelig tradition med 24 afsnit, som er blevet endnu bedre med årene siden 1962, hvor den første julekalender blev sendt i sort/hvid. I lørdags blev der åbnet for julekalenderne på DR, DR 2 og TV 2.

LÆS OGSÅ: Johnny laver Jesuser i tusindvis

På DR blev første afsnit ud af 25 af den nye julekalender Julestjerner vist klokken 19.30. Rasmus Bjerg spiller faderen, og Dick Kaysø spiller viceværten. Szhirley er med i den centrale rolle som mor, og så kan musikken også kun blive god. For med til en rigtig julekalender hører god musik. Der er fra første afsnit lagt op til drama. Hjemme i Brøndbyøster er faderen lige blevet fyret, viceværten beordrer dem ud af hjemmet, fordi der er fare for, at højhuset kan styrte sammen efter den første julestorm. Men grandonkel Julius Jørgensen er også lige død, så familien på snart fire kan flytte ind på hans gård i Brorfelde. Men det er ikke noget, der huer datteren Sus, for hvordan skal hun nu komme til BMX-cykeltræning og se den søde The Wizz.

Sus er også meget optaget af stjernehimlen, og vi skal nok komme til at høre meget mere om universet omkring os i denne julekalender. Noget, som jeg selv er dybt fascineret af. Så jeg glæder mig ekstra meget til at følge med i denne julekalender.

På TV 2 er der Jul i Valhal klokken 20.00. Det er alle tiders julekalender og en af de mest sete. Her handler det om den nordiske mytologi og om Sofie og Jonas, der skal redde verden fra ragnarok, efter de ved en fejltagelse har sluppet Loke fri.

Sofie og hendes mor, Tove, er flyttet ud til Sofies mormor, Ragnhild, i skoven, fordi de skal have et sted at bo, inden de skal rejse permanent til Singapore. Det er her, at Sofie møder Jonas. For ovenpå bor Asbjørn med sine børn, Jonas og Emma. Den afslappede Asbjørn og den travle karrieremor Tove kommer hurtigt op at skændes. Hun har travlt med sit nye job og hænger hele tiden i telefonen med chefen Mr. Tong. Men det kommer til at ændre sig efter et strømnedbrud. I denne julekalender får vi historien om Midgaard, menneskenes verden, Asgård, gudernes verden, og Udgård hvor de onde jætter holder til. Der er masser af eventyr, historie, drama og sød musik.

TV 2 sender igen voksenjulekalenderen The Julekalender. Det der, den der i 1991 lærte os alle at sige det bår dæjli og bob bob samt tale danglish. Den er efterhånden blevet en fast tradition i sendefladen, men også lidt slidt. Jeg vil i stedet tune ind på den helt nye serie Jul i kommunen på DR 2. Her er der lagt op til god satire og masser af intriger, som kommunalpolitik er fyldt med. Der er allerede ballade om en ny multi-arena, I-pads til hele byrådet i Givskud kommune og kommunale besparelser.

Der er masser af godt jule-tv i december. Det er bare med at tænde for tvet og skrue op for hyggen hjemme i sofaerne sammen med familien.

Gitte Seeberg er generalsekretær i WWF, Verdensnaturfonden