Kirkesplittelse

Der skal stadig lægges afstand til dem, der bibringer den falske lære

"Hverken Bibelen eller bekendelsen giver grønt lys til at forholde sig frit til kirkeledere, som forkaster Guds Ord," skriver Jørgen Bernhard.
"Hverken Bibelen eller bekendelsen giver grønt lys til at forholde sig frit til kirkeledere, som forkaster Guds Ord," skriver Jørgen Bernhard.

PASTOR EMERITUS Hans Olav Okkels kommenterede i Kristeligt Dagblad den 26. februar den etiopiske Mekane Yesus-kirkes brud med liberale lutherske kirker, der praktiserer homoseksuelle vielser. Når det gælder folkekirken henviser Okkels til Den Augsburgske Bekendelses artikel 7 og synes at

mene, at folkekirkens nye praksis ikke kan rummes inden for bekendelsen. Okkels maner til selvransagelse.

En sådan ransagelse bør ske med Reformationens holdning til Bibelen:

LÆS OGSÅ: Den gamle verdens kirkefællesskab er på retur

Vi tror, lærer og bekender, at den eneste regel og rettesnor, som al lære og alle lærere skal prøves og dømmes efter, er de profetiske og apostoliske skrifter i Det Gamle Testamente og Det Nye Testamente. Som der står skrevet i Salme 119, 105: Dine ord er en lygte for min fod, et lys på min sti. Og Paulus siger: Om så en engel fra himlen forkyndte jer et andet evangelium end det, vi har forkyndt jer, forbandet være han, Gal. 1, 8. (Konkordieformlens indledning).

I det lys lys afsløres det, at folkekirken har bragt sig i modsætning til Skaberens bud til mand og kvinde: Bliv frugtbare. Og i strid med Jesu ord om, at en mand skal forlade sin far og mor og binde sig til sin hustru.

LÆS OGSÅ: Pjat om kirkens værdier

Endvidere må det siges, at hverken Bibelen eller bekendelsen giver grønt lys til at forholde sig frit til kirkeledere, som forkaster Guds Ord. I det centrale læreskrift, Romerbrevet, siger Herrens apostel: Jeg formaner jer, brødre, til at holde øje med dem, der er i modstrid med den lære, I har taget imod, skaber splittelse og fører andre til fald. Hold jer fra dem! (Rom. 16, 17). Bekendelsen siger, at menighederne har en befaling fra Gud, som forbyder at adlyde dem, som lærer noget imod evangeliet (Den Augsburgske Bekendelse, artikel 28).

Mekane Yesus-kirken er på Skriftens og bekendelsens grund, når de ikke vil praktisere kirkeligt fællesskab med dem, som handler i strid med Guds bud. Gid mange kirkelige ledere hos os ville tage et lige så klart standpunkt.

Mange vil gerne tage afstand fra falsk lære, men ikke fra dem, som bringer den falske lære ind i kirken. Det er det sidste, apostlene formaner til.

Jørgen Bernhard, cand.theol. og pensionist,Brombærvænget 8, Helsinge