Hvide briter vil bo for sig selv

Den hvide del af Storbritanniens befolkning flytter fra områder, hvor der er en stor koncentration af etniske minoriteter, viser en ny undersøgelse

London bliver i stigende grad de etniske minoriteters by. De hvide er nu i mindretal i hovedstaden. Her er det gæster ved karnevallet i Notting Hill, der sætter sit præg på bybilledet. –
London bliver i stigende grad de etniske minoriteters by. De hvide er nu i mindretal i hovedstaden. Her er det gæster ved karnevallet i Notting Hill, der sætter sit præg på bybilledet. –. Foto: Janine WiedelAlamy.

Indvandrere i Storbritannien og deres efterkommere lever mere og mere isoleret fra hvide briter, der flytter væk fra de etniske minoriteter.

En ny delanalyse af den store folkeoptælling i Storbritannien i 2011 afslører, at omkring 45 procent af de etniske minoriteter i England og Wales bor i områder, hvor under halvdelen af indbyggerne er hvide briter. De 45 procent svarer til 4,1 millioner mennesker, skriver den britiske avis Independent.

Ved forrige folkeoptælling i 2001 boede kun en million etniske minoriteter i områder, hvor de hvide briter var i undertal.

Analysen er lavet af tænketanken Demos, og den viser også, at flere og flere etniske minoriteter flytter ud på landet.

Disse resultater viser et blandet billede. Etnisk blanding og integration bliver hjulpet af, at minoriteter flytter ud i Englands landlige, hvide områder, men de mest koncentrerede minoritetsområder bliver blot mere koncentrerede, siger professor Eric Kaufmann, der har lavet analysen for Demos, til The Independent.

Trevor Phillips er tidligere formand for den britiske Ligheds- og Menneskeretskommission. Han siger, at undersøgelsen bør gøre briterne lidt bekymrede, og at det ikke er godt for integrationen.

Det, der bør gøre os lidt bekymrede, er den store fraflytning, den (analysen, red.) har gravet frem. Hvide mennesker forlader minoritetsområder og erstattes ikke, siger han.

Tilbage i 2005 advarede Philips om, at Storbritannien går i søvne i retning af raceadskillelse, da landet er ved at blive delt op i ghettoer med særlige racer og religioner.

Nu siger sir Andrew Green, der er formand for tænketanken MigrationWatch ifølge avisen Daily Mail:

Dette er meget alvorligt. Der er uafviselige beviser for, at vi er gået i søvne mod raceadskillelse, sådan som Trevor Phillips advarede om. Det er et tydeligt resultat af Labours masseimmigrationspolitik, siger han.

Labour, det britiske arbejderparti, havde regeringsmagten i Storbritannien fra 1997 til 2010 med premierministrene Tony Blair og dernæst Gordon Brown i front.

Ifølge undersøgelsen har 620.000 hvide briter forladt områder med etniske minoriteter fra 2001 til 2011.

De er blevet erstattet af andre etniske grupper eller af befolkningstilvækst blandt de etniske minoriteter.

Udviklingen betyder blandt andet, at de hvide briter nu er en etnisk minoritet i deres hovedstad, London.