Imamen er velkommen, mens præster får den kolde skulder

Muslimen indbydes som pinsetaler, mens præster, som ikke vil vie uden bibelsk belæg, frabedes som ansøgere, skriver sognepræst Jesper Bacher

Hellig Kors Kirke på Nørrebro i København får besøg af imam Abdul Wahid Pedersen til pinse
Hellig Kors Kirke på Nørrebro i København får besøg af imam Abdul Wahid Pedersen til pinse. Foto: Leif Tuxen.

MINE KÆRE, tro ikke enhver ånd, men prøv, om ånderne er af Gud, for der er gået mange falske profeter ud i verden. (1. Joh., 4). Kristeligt Dagblad spørger for tiden forskellige mennesker om det bedste åndelige råd, de nogensinde har fået, og det indledende citat fra Første Johannesbrev hører bestemt til de gode.

Nu skal gode råd ikke være dyre, og slet ikke de bibelske, så det kunne passende videre gives til Hellig Kors Kirke på Nørrebro, som har inviteret imam Abdul Wahid Pedersen til at tale om temaet fred lige efter gudstjenesten anden pinsedag.

LÆS OGSÅ:
Kirke inviterer imam til at tale ved pinsegudstjenesten

Først var det planen, at imamen skulle tale under gudstjenesten, men det blev ifølge sognepræsten ændret, for at formålet ikke skulle forplumres. Principielt var der åbenbart ikke noget til hinder for at give en Kristus-fornægter ordet under en kristen gudstjeneste. Nu får Abdul Wahid Pedersen så ordet lige efter gudstjenesten.

Repræsentanten for den falske profet kommer lige efter evangeliet om Gud, som gav sin enbårne søn for, at verden skal frelses ved ham. En tro, som den koran, imamen sværger til, kalder forløjet. Abdul Wahid Pedersen er også kendt som tilhænger af steningsstraf i Allahs navn, men det får sikkert ikke lov at spolere stemningen anden pinsedag. Hvem vover at kaste med sten i det politisk korrekte glashus?

I forbindelse med omtalen af imamens lette adgang til menigheden i Hellig Kors Kirke kom jeg til at tænke på et stillingsopslag i Blågårdens Pastorat, faktisk det selvsamme pastorat som Hellig Kors Kirke, der for nylig blev bragt i Præsteforeningens Blad. Her hed det blandt andet: Vi forventer, at præsten vil gøre brug af ritualet for vielse af to af samme køn. Det er egentlig underligt, at der ikke har været mere kritik af den forventning. Nu bliver præster med evangelisk-luthersk ægteskabsforståelse officielt udelukket fra et embede i en kirke, som kalder sig evangelisk-luthersk. Men bevares, det er da ærlig snak fra menighedsrådets side.

Hvor bizart er det ikke i dele af folkekirken? Imamen inviteres ind i varmen, lutheranere får den kolde skulder. Muslimen indbydes som pinsetaler, mens præster, som ikke vil vie uden bibelsk belæg, frabedes som ansøgere.

Jesper Bacher, sognepræst, Rubbeløkkevej 10, Rødby