Video: Oprørere skyder til måls efter fotos af Fogh, Akkari og Khader

Dansktalende islamist skyder til måls efter billeder af blandt andre Anders Fogh og Ahmad Akkari i ny propagandavideo, som opfordrer til jihad i Danmark

Dansktalende islamist opfordrer til jihad i Danmark og skyder efter billeder af kendte danskere i ny propagandavideo. Foto: © Youtube.
Dansktalende islamist opfordrer til jihad i Danmark og skyder efter billeder af kendte danskere i ny propagandavideo. Foto: © Youtube.

Flere danske politikere og ytringsfrihedsforkæmpere udnævnes som mål for jihad (hellig krig, red.) i en ny propagandavideo lavet af den dansktalende yderliggående islamist Abu Khattab.

I Youtube-videoen taler Abu Khattab om, at kampen mod de vantro foregår alle steder i verden. Også i Danmark. Herefter bruger han sammen med tre andre sin Kalashnikov-riffel til at illustrere sin pointe: Der skydes efter seks stykker A4-papir med billeder af Anders Fogh, Naser Khader, Kurt Westergaard, Lars Hedegaard, Morten Storm og Ahmad Akkari.

Alle sammen personligheder, som på den ene eller anden måde offentligt har taget afstand til islamisme.

LÆS OGSÅ: Ahmad Akkari: Muhammed-tegningerne var i orden

Når jeg ser videoen, bliver jeg stærkt pikeret. Det, jeg ser på videoen, er en klar overtrædelse af straffelovens bestemmelser om trusler, siger tidligere operativchef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen, til DR.dk.

Videoen er dog tilsyneladende optaget i Syrien et land i krig. Og derfor mener Hans Jørgen Bonnichsen ikke, at man vil kunne dømme de involverede.

Abu Khattab er tilknyttet det islamistiske netværk Kaldet til Islam og har i to tidligere videoer opfordret muslimer i Danmark til at gøre ligesom ham selv og tage til Syrien for at kæmpe for jihad. Ifølge Berlingske er Abu Khattab blandt mange såkaldte foreign fighters i Syrien det vil sige personer, der rejser til Syrien fra andre dele af verden for at deltage i krigen.

Det er alvorligt. De personer, som drager til Syrien og deltager i kamphandlinger, udgør en alvorlig trussel mod Danmark, fordi de har oplevet vanvittige ting og kan have fået færdigheder, som gør, at PET må holde skarpt øje med dem, siger justitsminister Morten Bødskov (S) ifølge Ekstra Bladet.

Også Chef for PET, Jakob Scharf, tager sagen seriøst.

Efter vores opfattelse er der ingen tvivl om, at det er en af de alvorligste sikkerhedstrusler i det danske samfund i øjeblikket, siger PET-chefen om de personer, som rejser til Syrien for at kæmpe for jihad.

Videoen blev mandag eftermiddag fjernet af YouTube med begrundelsen, at den "ikke overholder YouTubes politik, som forbyder opfordring til hate crimes." Jyllands-Posten har dog gemt videoen, før den blev fjernet, og den kan ses her nedenfor