Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger


Send artiklen Rundt i morgen til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rundt i morgen


Annonce flexblock
flexblock
Forstør Send Print

80 Skuespiller Annie Birgit Garde, Gilleleje, er uddannet på Privatteatrenes Elevskole (Det Ny Teater i København). Hun fik sin filmdebut i elevtiden 1953-1957 og sin teaterdebut i foråret 1957 på Det Ny Teater i ”Den Indbildt Syge” af Molière. Hun har siden arbejdet på samtlige danske scener i såvel klassisk som moderne repertoire – i vaudeviller, operetter og musicals og af forfattere som Holberg, Heiberg, Amalie Skram og Shakespeare samt nyere danske forfattere som Mette Winge og Bent Haller.Hun har også medvirket i tv- og radioproduktioner, senest som Jomfru Baumgarth i tv-serien ”Bryggeren”.

Annie Birgit Garde har medvirket i omkring 30 filmroller, blandt andet i ”Jeg elsker dig” af H.C. Branner og Leck Fischers ”Altid Ballade”. Hun har tillige iscenesat flere revy- og børneforestillinger.

Annie Birgit Garde har suppleret skuespillerarbejdet med foredrag om teater og litteratur samt oplæsningsvirksomhed over hele landet.

Fra 1989 afholdt hun kirkekoncerter og koncerter med danske romancer, der også er udgiver på cd, og sang viser. En cd med H C. Andersens lyrik er ligeledes udgivet, og hun har indlæst lydbøger for Gyldendal og DBC-medier i mange år samt lagt stemmer til tegnefilmfigurer.

Annonce
I forbindelse med sin 80-års-dag opfører hun Mette Winges ”Skriverjomfruen” på Det gamle Hofteater i København for en inviteret kreds af familie, venner og kolleger for samtidig at markere sine 60 år i Thalias tjeneste.

Annie Birgit Garde blev i 2011 gift med docent emeritus Ole Immanuel Franksen.

40 Ekstern salgskonsulent Henrik Schousboe, Rødovre, har siden 2009 arbejdet i Kristelig Fagbevægelse, hvor han dækker området København, Nordsjælland og Bornholm. Han er uddannet kontorassistent og har været i ansat i TDC. I fritiden er han forældrerepræsentant på Thomasskolen og sætter pris på tid med familien.

FACEBOOK: Bliv ven med Kristeligt Dagblad

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
flexblock

Kartoffelkurens far Palle Simonsen er død

flexblock
flexblock
flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​