DF: Ingen undskyldning til slave-efterkommere

Der er slet ingen grænser for, hvad danskerne er skyld i, hvis man skal tro Shelley Moorehead og hans højtråbende aktivistiske gruppering

Det danske Fort Frederik i Frederikssted på St. Croix blev opført mellem 1752 og 1760 for at beskytte de danske koloniinteresser i Dansk Vestindien.
Det danske Fort Frederik i Frederikssted på St. Croix blev opført mellem 1752 og 1760 for at beskytte de danske koloniinteresser i Dansk Vestindien. Foto: Henning Bagger/ Denmark.

Indlægget er skrevet af Kenneth Kristensen Berth, folketingskandidat, kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

SHELLEY MOOREHEAD fra organisationen Accra er igen på vej til Danmark med det formål at afkræve den danske regering en undskyldning og kontant erstatning, fordi vi i lighed med alle andre lande tillod slaveri, indtil Danmark som det første land i verden i 1792 og med virkning fra 1803 forbød handel med slaver.

LÆS OGSÅ: Undskyldning for slaveri deler historikere

Moorehead var også i Danmark tilbage i april 2005. Dengang var han her i alliance med Institut for Menneskerettigheder under Morten Kjærums ledelse. Centret anerkendte på Danmarks vegne, at Danmark har opnået stor rigdom som følge af slaveriet på det daværende Dansk Vestindien, og at Danmark har påført befolkningen på Jomfruøerne store økonomiske, psykologiske, sociale og følelsesmæssige lidelser. Det førte til, at Jomfruøernes parlament i maj 2005 vedtog en resolution om at fordømme slaveri og kræve erstatning fra Danmark.

Der er slet ingen grænser for, hvad danskerne er skyld i, hvis man skal tro Shelley Moorehead og hans højtråbende aktivistiske gruppering.

Til avisen St. Johns Source sagde Moorehead den 6. juli 2007 således, at mange af de økonomiske og sociale dårligdomme, der plager jomfruøboerne, såsom fattigdom, analfabetisme og befolkningens manglende evne til at kunne håndtere penge skyldes slaveriet.

En anden af Accras talsmænd, psykologen Etherero Akinshegun, der var en del af den delegation, der i foråret 2005 var i Danmark, fortalte ved den lejlighed, at han ofte i sit daglige arbejde måtte stille diagnosen posttraumatisk slavesyndrom, der ifølge Akinshegun betegnede en form for apatisk rodløshed, der plager mange af slavernes efterkommere!

Mooreheads seneste påfund gengivet i Kristeligt Dagblad den 12. november er nu, at slaveriet på De Vestindiske Øer har finansieret opbygningen af det danske velfærdssamfund! Som bekendt blev kolonien urentabel allerede i 1800-tallet og afhændet til USA i 1917 længe før nogen overhovedet havde tænkt tanken om en velfærdsstat!

Måske Moorehead skulle ihukomme den tidligere amerikanske slave og sorte intellektuelle Booker T. Washingtons ord i bogen Up from Slavery, som udkom i 1900:

Jeg har for lang tid siden opgivet at opretholde en bitterhed mod de hvide i Syden, fordi de gjorde mine racefæller til slaver (...).

Når vi befrier os selv fra fordomme eller racefølelser og ser fakta i øjnene, så må vi erkende, at på trods af ondskaben og det moralsk forkastelige i slaveriet er de 10 millioner negere, der bor i dette land, og som selv eller deres forfædre har været ofre for slaveriet, i en bedre tilstand materielt, intellektuelt, moralsk og religiøst end det samme antal sorte på et hvilket som helst andet sted på kloden.