Kristenforfølgelser øger bibeluddeling

Ny statistik viser voldsom stigning i uddeling af bibeler i Mellemøsten

Nye tal viser de største uddelinger af bibelske skrifter nogensinde på globalt plan.
Nye tal viser de største uddelinger af bibelske skrifter nogensinde på globalt plan. . Foto: Iris.

Mens kristne har det svært under konflikterne i Mellemøsten og andre steder i verden, fortæller De Forenede Bibelselskaber nu, at der er en endog meget stærkt stigende efterspørgsel på bibelske skrifter. Det fremgår af De Forenede Bibelselskabers årlige statistik for 2012.

De nye tal viser de største uddelinger af bibelske skrifter nogensinde på globalt plan. Det blev i alt til 405 millioner bibelske skrifter, heraf var 32 millioner bibeler.

De forenede Bibelselskaber mener, at årsagen til den øgede efterspørgsel er den stigende forfølgelse af kristne.

LÆS OGSÅ: Billedforbuddet i Bibelen skal nyfortolkes

Når stigningen er så høj i de konfliktramte lande, handler det også om, at de vestlige lande donerer mange penge til de lokale bibelselskaber, når beskrivelserne af kristenforfølgelser i Mellemøsten og Afrika når til Vesten, og derfor kan der også distribueres mere materiale, siger generalsekretær Morten Thomsen Højsgaard fra Det Danske Bibelselskab.

Den største stigning er sket i det krigshærgede Syrien. Her blev der uddelt 168.000 bibelske skrifter i 2012 mod 19.000 i 2011.

De syriske kristne lever under et ekstremt pres og har et stort behov for international støtte, siger Mike Bassous, generalsekretær i det libanesiske bibelselskab, som jævnligt rapporterer om bibelarbejdet i det krigshærgede naboland.

I Irak er distributionen af bibelske tekster steget med 132 procent fra 2011 til 2012.

Antallet af kristne i Irak er ifølge kristne ledere faldet fra 1,4 millioner til nu anslået mellem 400.000 og 850.000, fremgår det af det amerikanske udenrigsministeriums årlige rapport om religionsfrihed.

Der er også stigninger i distribution af bibelske tekster i afrikanske lande som eksempelvis Nigeria, hvor der har været talrige angreb på kristne kirker foretaget af ekstremistiske muslimer.

Halvdelen af donationerne anslås at komme fra USA.