Tag naturen med ind i stuen

Sådan er det altid i slutningen af februar: Vi kan næsten ikke holde ud at vente længere på foråret. I naturen er der da også masser af tegn på, at det, der for mange er yndlingsårstiden, stille og roligt er på vej

A sprig of flowers in a glass of water
A sprig of flowers in a glass of water. Foto: .

Erantis og vintergækker har været fremme længe, og kigger vi godt efter, kan vi se, at også løgplanter som krokus og påskeliljer mange steder er godt i gang med at forberede deres blomsterflor. Ligesom et stigende antal fuglestemmer minder os om, hvad der er i vente.

Men vi behøver ikke kun at læne os tilbage og vente, vi kan også selv være med til at få foråret til at ske. Hvorfor ikke tage glæderne på forskud ved at tage grene med hjem og lade den lune stuetemperatur få blade og blomster til at springe ud længe før deres normale udspring?

De bedste træer at tage grene fra er birk og tidlige japanske kirsebær, men senere er også forsytia, kastanje og fuglekirsebær oplagte.

LÆS OGSÅ: Forårets forkynder varmer op

Sådan gør du: Med en beskærersaks klippes grene på cirka 40-50 centimeter. Grenene anbringes i en spand med vand, og en gennemsigtig plastpose sættes over grenene. På den måde får man en høj luftfugtighed, og knopperne tørrer ikke ud. Spanden skal stå let køligt, ved cirka 12-15 grader, og gerne så lyst som muligt. Grenene skal stå i spanden, indtil det grønne i knoppen kan ses, og de kan derefter sættes ind i stuen i en pæn vase.