Israels kontraster

Tag med Kristeligt Dagblad og Unitas Rejser på en fascinerende rejse til Israel den 7.-14. september 2014

Det Døde Hav er blandt oplevelserne på læserrejsen.
Det Døde Hav er blandt oplevelserne på læserrejsen.

Fra den golde ørken i syd til det frodige Galilæa i nord. Fra det kvælende salt i Det Døde Hav til det blide ferskvand i Genesaret Sø. Fra ultraortodokse jøder ved Grædemuren til en dejlig strandcafé i Tel Aviv. Fra kalot til bedetæpper og kirkeklokker.

Skønheden ved Israel ligger i kontrasterne. Det er kontrasterne, der kan få det til at snurre i kroppen. Det er kontrasterne, der på alle måder er Israels virkelighed. Både hvad angår natur, religion og historie. På denne rejse går vi tæt på kontrasterne i naturoplevelser, historie og religion. Vi giver hver dag sit eget tema, som er:

5Ørkenen, hvis fortælling er fascinerende, fordi det er her, historierne fra Det Gamle Testamente udfolder sig. Ørkenen er rammen om jødernes historie. Desuden er der store naturoplevelser i vente. Og så skal vi have badetøjet frem, når vi lader vores kroppe flyde i Det Døde Hav.

Helligdommene i Jerusalem, som er så betydningsfulde for de tre monoteistiske religioner. Inden for kort gåafstand er vi ved Grædemuren, jødernes største helligdom, Gravkirken, verdens helligste sted for kristne, og Tempelpladsen, muslimernes tredjehelligste sted. Vi går en tur ned ad Oliebjerget og besøger Getsemane Have.

LÆS OGSÅ: Lyset tøver - og stjerneglimt er turinder af år gamle

Tel Aviv, som er den direkte kontrast til Jerusalem. Her, hvor man med tæerne i Middelhavet og en kølig drink på en strandcafé føler sig så meget længere væk end de 60 kilometer, der er til Jerusalem.

Vestbredden, hvor vi i Betlehem skal ind i den kirke, der er bygget over grotten, hvor man mener, at Jesus blev født. I Ramallah besøger vi blandt andet Det Danske Hus.

Jesu fodspor, hvor vi tager til Galilæa og besøger Kapernaum. Vi besøger det sted, hvor Jesus holdt sin Bjergprædiken, og nyder udsigten over Genesaret Sø.

Det moderne Israel, hvor vi får et indblik i, hvordan det er at arbejde med presse og medier i Israel. Vi stopper ved det israelske parlament, Knesset, inden vi kører videre til Holocaustmuseet.

Vi har på denne rejse fokus på at skabe så meget ro til at fordøje indtrykkene som muligt. Derfor skifter vi ikke hotel hver aften. Fem af de syv nætter bor vi på et dejligt beliggende hotel centralt i Jerusalem. Vi vil på den måde bruge Jerusalem som udgangspunkt for ture rundt i landet.

person har givet mundtlig tilladelse til at billedet blev taget
person har givet mundtlig tilladelse til at billedet blev taget