Find vej med familien på lørdag

Arrangementet Find vej Dagen er både for store og små, motionister og eliteløbere. Det finder sted på lørdag over hele landet

Tag familien i den ene hånd og kortet i den wanden til arrangementet Find vej Dagen på lørdag. –
Tag familien i den ene hånd og kortet i den wanden til arrangementet Find vej Dagen på lørdag. –. Foto: Jan Hauerslev.

Over stok og sten og op og ned ad bakker. På lørdag afholdes Find vej Dagen af Dansk Orienterings-Forbund i samarbejde med Nordea-fonden. I 2012 og 2013 deltog mere end 3000 løbere, både store og små, og Dansk Orienterings-Forbund forventer det samme antal i år.

Arrangementet er spredt ud over 43 løb, og et af dem er med kongelig deltagelse. Det finder sted i Rude Skov ved Birkerød, hvor kronprinsesse Mary og kronprins Frederik deltager. For Kronprinsessen er der tale om en debut, mens Kronprinsen har været med i både 2012 og 2013. Første gang var det i selskab med prins Christian og prinsesse Isabella.

Og børnene er mere end velkomne til Find vej Dagen. De vil formentlig også få stor glæde af det, vurderer Mette Rønning Steffensen, der er næstformand i Dansk Orienterings-Forbund.

LÆS OGSÅ: Husenes små fortællinger

De lærer at blive trygge i ukendte terræner. Har man først lært at læse et kort og vende det rigtigt i forhold til syd og nord, kan man klare sig alle steder i verden.

Mette Rønning Steffensen har løbet orienteringsløb i 33 år og startede, da hun var 13 år. Hun havde fået interessen for at læse kort, da hun var spejder, og var ofte på vandreture med familien.

Ingen i hendes familie eller vennekreds dyrkede orienteringsløb, men det betød ikke noget for Mette Rønning Steffensen, for hun var vild med at finde vej.

Den glæde, der er ved at være ude i skoven og finde poster, er helt unik. Jeg blev så også god til det, kom på landsholdet og fik mine bedste venner ad den vej.

Dansk Orienterings-Forbund har netop lagt vægt på det sociale aspekt ved lørdagens arrangement, og det er der en god grund til, fortæller Mette Rønning Steffensen.

Alle kan være med på samme niveau og løbe de samme baner. Hvad enten man er eliteløber eller blot motionist, kan man komme ud at nyde de samme ture, og så er der masser at tale om bagefter.

Vil du gerne ud at motionere, men orker ikke at tanken om at blive svedig og forpustet, er der også råd for det til Find vej Dagen. Du glemmer nemlig, at det er hårdt, når du er ude at samle poster og navigerer rundt i naturen, forklarer Mette Rønning Steffensen.

Det er gratis at deltage i Find vej Dagen, og der er arrangementer over hele landet.

www.findvejdagen.dk kan du se, hvor du alene eller i selskab med familie eller venner kan prøve kræfter med at finde vej.