Noas ark kunne faktisk sejle

Med nye undersøgelser foretaget ud fra beskrivelserne af Noas ark i Første Mosebog har en gruppe forskere fra Leicester University i England konkluderet at selv med 70.000 dyr om bord, kunne Noas ark holde sig flydende

Skibet Noahs Ark ankommer til Køge Havn med slæbebåd fra Rostoc Bibelselskabet.
Skibet Noahs Ark ankommer til Køge Havn med slæbebåd fra Rostoc Bibelselskabet. Foto: Carsten Lundager/ Denmark.

Selv med 70.000 dyr om bord ville Noahs ark være i stand til at holde sig flydende. Det konkluderer en gruppe master-studerende fra fakultetet for fysik og astronomi ved Leicester University i England.

De har foretaget beregninger baseret på beskrivelser af Noas ark i Første Mosebog, og de når frem til, at arken ikke alene ville være i stand til at sejle, men også ville være i stand til at bære vægten fra de 35.000 arter, som formodes at have levet på jorden dengang. Eneste forbehold er, om det fysisk ville være muligt at få så mange dyr om bord på båden.

Anledningen er naturligvis filmen Noa med Russel Crowe i hovedrollen, som netop har haft dansk premiere.

En film, som lige sejler to stjerner hjem ifølge Kristeligt Dagblads filmanmelder Palle Schantz Lauridsen, der kalder filmen en uskøn blanding af eventyrfilm, katastrofefilm, økologisk peptalk og moralsk drama med Noa i centrum.

LÆS OGSÅ: 2 stjerner: Syndflodsfilm er som en storm i et glas vand

Men hvor filmen tager sig gevaldige friheder i forhold til beretningen om Noas ark i Bibelen, så har de studerende udelukkende forholdt sig til teksten, som den står i Første Mosebog, hvor Gud sagde til Noa:

Således skal du bygge arken: Den skal være tre hundrede alen lang, halvtreds alen bred og tredive alen høj (svarende til 144 meter lang, 24 meter bred og 14,5 meter høj, red.). Du skal lægge et tag på arken, og tagrygningen skal du hæve en alen. Du skal sætte en dør i arkens side, og du skal indrette den med et nederste, et mellemste og et øverste dæk.

De studerende havde ikke på forhånd de store forventninger til arkens sødygtighed.

Du tænker ikke nødvendigvis på Bibelen som en videnskabelig korrekt kilde til information, så vi var ret overraskede, da vi fandt ud af, at det ville virke. Vi beviser ikke, at historien er sand, men at det var et koncept, som helt klart ville fungere, forklarer 22-årige Thomas Morris, der er af de fire studerende bag beregningerne.