Det er pinligt med dorske og sløve menighedsråd!

Dorskhedens dage skal være forbi. Menighedsrådene skal diktere, hvordan folkekirkens fremtid skal blive. Vågn op, skriver sognepræst Poul Joachim Stender

Ifølge sognepræst Poul Joachim Stender har befolkningen stor tillid til folkekirken og viser det blandt andet ved den store medlemsprocent. Her ses præsten foran sin præstebolig med det store krucifiks med den latinske forkortelse for Jesus af Nazaret, jødernes konge. –
Ifølge sognepræst Poul Joachim Stender har befolkningen stor tillid til folkekirken og viser det blandt andet ved den store medlemsprocent. Her ses præsten foran sin præstebolig med det store krucifiks med den latinske forkortelse for Jesus af Nazaret, jødernes konge. –. Foto: Peter Kristensen.

Dette debatindlæg er skrevet af Poul Joachim Stender, sognepræst og skriver på vegne af Kirke Saaby-Kisserup Menighedsråd

KÆRE MENIGHEDSRÅD. Tag jer sammen!

Dorskhedens dage skal være forbi. Det er ikke Landsforeningen af Menighedsråd eller andre kirkelige organisationer, der skal diktere, hvordan folkekirkens fremtid skal blive. Det skal I! Menighedsrådene skal fortsat være det forum, hvor folkekirkens store beslutninger træffes. Da der for måneder siden skulle indgives høringssvar fra menighedsrådene om, hvorvidt folkekirken skulle være topstyret gennem et kirkeråd eller ej, var der kun 472 svar fra menighedsråd. Hvor pinligt, at flere ikke have givet deres mening til kende!

I mit eget provsti svarede kun tre af menighedsrådene, selvom vi havde haft et fællesmøde om sagen. Hvorfor? Man kunne forestille sig, at det skyldtes for kort høringsfrist og for indviklede formuleringer og problemstillinger. Men nej, sådan forholder det sig ikke. Det er dorskhed, sløvhed og ligegyldighed ud over alle grænser.

Regeringen er på vej til at få skabt en topstyret, politiserende kirke, som medlemmerne vil flygte fra. Det er nu, der skal siges fra. Vi har i vort menighedsråd overvejet at demonstrere foran Christiansborg på ladet af en lastbil eller sætte en stor underskriftsindsamling i gang. Det kan være, at det kun ender med, at vi sender et høringssvar, hvor vi på det kraftigste afviser et kirkeråd camoufleret i navnet Folkekirkens Fællesudvalg.

PÅ VORT menighedsrådsmøde den 8. april opfordrede mit menighedsråd mig til at sende denne appel til alle andre menighedsråd. Og spar ikke på de hårde ord, sagde rådet.

Vågn op, danske menighedsråd! Det er ekstremt pinligt, hvis man som menighedsråd ikke vil være med til at træffe en beslutning om sin kirkes fremtid, men nøjes med at diskutere murerens alt for dyre tilbud på kalkning af kirken.

Høringsfristen er for at menighedsrådene ikke kan nå at få drøftet sagen grundigt sat til slutningen af maj. Derfor skal der lynhurtigt tages en beslutning om kirkens fremtid.